El cap del Consell signa hui el decret de convocatòria electoral

Caldrà esperar a dimarts perquè el final de la legislatura siga oficial, quan el decret de dissolució de les Corts es publique en el Diari Oficial de la Generalitat

Les Corts es dissoldran aquest dimarts
Les Corts es dissoldran aquest dimarts / À Punt NTC

Primer pas per a les eleccions autonòmiques del 28 de maig. Aquest dilluns el president de la Generalitat, Ximo Puig, signarà el decret de convocatòria dels comicis, i serà a partir d'aquest moment quan els terminis avançaran fins a arribar a la constitució de les noves Corts, que serà a mitjan mes de juny.

Tanmateix, caldrà esperar a dimarts perquè el final de la legislatura siga oficial, quan el decret de dissolució de les Corts es publique en el Diari Oficial de la Generalitat. Amb aquesta convocatòria electoral comença també el termini per a sol·licitar el vot per correu, que finalitzarà el 18 de maig.

Una altra data clau en aquest compte arrere és el 14 d'abril, l'últim dia en què es podran comunicar les possibles coalicions. Dotze dies després, el 26, les candidatures quedaran publicades oficialment.

Així, la campanya electoral s'estendrà del 12 al 26 de maig, i dos dies després s'obriran les urnes per a votar, coincidint així amb les eleccions municipals. Una vegada proclamats els resultats, les noves Corts es constituiran, finalment, el 14 de juny i s'encetarà, així, l'onzena legislatura.

És la fi de quatre anys, dels quals el cap del Consell ha destacat "la pandèmia i les conseqüències de la guerra d'Ucraïna" com a situacions difícils a les quals ha hagut de fer front la legislatura. A pesar d'açò, s'ha mostrat satisfet perquè "el govern valencià ha sabut aprofitar aquest temps per a mirar cap avant en aquesta dècada d'oportunitats", de manera que "tots els sectors econòmics poden tindre el seu futur garantit". A parer seu, "ha sigut una legislatura certament profitosa", amb mil hores i 77 reunions en les Corts, tal com ha recordat el president de l'òrgan legislatiu, Enric Morera.

També et pot interessar

stats