El Consell enviarà mitjans a la zona zero del cataclisme per a ajudar en la cerca de supervivents

Mig centenar d'efectius de l'UME especialitzats en rescats en estructures col·lapsades s'han mobilitzat ja cap a Turquia 

Militars de l'UME pugen a l'avió que els ha portat a Turquia
Militars de l'UME pugen a l'avió que els ha portat a Turquia / Twitter: @Defensagob

La Generalitat enviarà recursos materials i humans a les àrees de Turquia i Síria afectades pel devastador terratrémol que ja s'ha cobrat la vida de més de 5.000 persones i ha deixat vora 24.000 ferits. Aquesta ajuda, que l'administració autonòmica encara ha de concretar, s'unirà als dotze voluntaris valencians que ja estan a la zona zero del cataclisme integrats en l'ONG algemesinenca Intervenció, Ajuda i Emergències (IAE)

La consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, ha avançat aquest dimarts la disposició del Consell de col·laborar amb mitjans en les tasques de rescat als dos països i ha mostrat la solidaritat del poble valencià amb tots els afectats per la tragèdia. "Les xifres de morts que coneixem no són més que el preludi d'una grandíssima desgràcia. Tot el nostre suport i solidaritat, farem tot el possible per a ajudar els ciutadans", ha dit durant la inauguració de la segona edició de la Jornada Comunicar Emergències, que acull la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València.

Entre els presents en l'acte estava Salvador Romón, responsable de Relacions Institucionals i Comunicació del tercer batalló de la Unitat Militar d'Emergències, qui ha informat que aquest cos va mobilitzar anit mig centenar d'efectius amb destinació a Turquia. Es tracta d'un grup de cerca i rescat especialitzat en estructures col·lapsades, que inclou un equip cinològic i material tècnic específic per a buscar persones.

També et pot interessar

stats