El Consell dona suport a la candidatura d'Elx per a ubicar-hi la seu de l'Agència Espacial Espanyola

La institució tindrà com a missió la recerca, el desenvolupament tecnològic i la innovació en l'àmbit de l'espai, la seguretat i la defensa nacional

Imatge d'arxiu d'un coet reutilitzable de l'empresa PLD Space
Imatge d'arxiu d'un coet reutilitzable de l'empresa PLD Space / Europa Press

El ple del Consell ha acordat aquest divendres donar suport a la candidatura d'Elx (Baix Vinalopó) per a ubicar-hi l'Agència Espacial Espanyola, un organisme que tindrà com a missió la recerca, el desenvolupament tecnològic i la innovació en l'àmbit de l'espai, la seguretat i la defensa nacional. Aquest organisme és un dels que el govern pretén crear i descentralitzar en diferents punts d'Espanya.

La Generalitat ha explicat que aquesta institució pretén millorar operacions relacionades en l'àmbit ultraterrestre, l'ús de dades proveïdes per satèl·lits o la potenciació de la indústria nacional relacionada amb aquests camps en coordinació amb l'Agència Espacial Europea, entre altres mesures.

Per la seua banda, l'alcalde d'Elx, el socialista Carlos González, subratlla la "singularitat de la ciutat i el valor més important", ja que compta amb l’única companyia espanyola que desenvolupa coets espacials reutilitzables, PLD Space, i això la fa "idònia" per a situar l'agència. A més, la seu es troba a cinc minuts d'un aeroport internacional amb multitud de connexions aèries per tot Europa, la terminal d'Alacant-Elx, i en la qual PLD Space du a terme els seus projectes que "possibilitaran que Espanya es convertisca en el catorzé país del món amb capacitat de llançament de coets a l'espai".

Elx presentarà la seua candidatura de manera oficial el pròxim 7 de novembre, i al llarg del mes es donarà a conéixer el nom de la ciutat que albergarà la seu.

També et pot interessar

stats