El coet Miura 1 de la valenciana PLD Space es llançarà a l'espai entre desembre i gener

L'empresa, amb seu a Elx, ja ha completat satisfactòriament un assaig de l'aparell i pot convertir Espanya en el dècim país a arribar a l'espai amb finalitats comercials 

El coet Miura 1 / PLD Space

L'empresa valenciana PLD Space, pionera en el desenvolupament de coets reutilitzables, està pocs mesos abans de complir una fita històrica a Espanya: ser la primera a llançar un coet suborbital a l'espai. L'han anomenat Miura 1, fabricat 100% en el territori nacional, i ja està realitzant simulacions després d'haver completat exitosament un assaig de llançament des de les instal·lacions que aquesta companyia, arrelada a Elx, té a l'aeroport de Terol. El president de PLD Space, Ezequiel Sáchez, ha explicat a Les notícies del matí que les dates previstes per a fer realitat la primera missió espacial ballen entre els mesos de desembre d'enguany i gener del 2023. 

El passat 15 de setembre aconseguiren la "qualificació integrada" del Miura 1, un test que suposa efectuar un assaig complet del llançament per tal de verificar que els diferents sistemes interaccionen de manera correcta entre ells i compleixen els objectius. Sánchez ha detallat que l'aparell es va col·locar en una rampa, simulant un llançament real "com si volara, però sense soltar-lo". El motor va complir la finalitat, amb una ignició de 122 segons, el temps que necessitava per a arribar a l'espai si la missió fora real. 

Si d'ací a uns mesos PLD Space completa el llançament del Miura 1 satisfactòriament, Espanya es convertirà en el dècim país de tot el món a arribar a l'espai amb finalitats comercials. Aquesta capacitat per a llançar satèl·lits permetria situar estratègicament l'Estat espanyol en el negoci orbital, que agafarà velocitat de creuer en els pròxims anys. "Estem acostumats a veure un desplegament d'infraestructures de telecomunicacions sobre la superfície terrestre i, ara, una part important es desplegarà des de l'espai", apunta Sánchez. Això permetrà, per exemple, l'accés a la banda ampla d'internet des de les zones més apartades dels nuclis urbans.

També et pot interessar

stats