El primer coet cent per cent espanyol l'han dissenyat a Elx i ja està llest per a volar

El Miura 1 ha passat tots els tests que l’acrediten per a viatjar a l’espai i situar Espanya al capdavant de la carrera espacial

El primer coet cent per cent espanyol, el Miura 1, l'han dissenyat a Elx / À Punt NTC

La companyia il·licitana PLD Space és la primera empresa privada a Europa que llançarà un coet a l'espai, ja que aquest camp estava, fins ara, reservat només a l’empresa pública.

Després de deu anys de treball, el Miura 1 ha passat amb bona nota l’últim test que acredita que tots els subsistemes funcionen i que, per tant, està preparant per a eixir a l'espai. Totes les proves que li han fet asseguren que pot fer la seua missió: arribar a l’espai, concretament a 125 quilòmetres, i estar en condicions de microgravetat, explica el president executiu de PLD, Ezequiel Sánchez.

Si es compleixen tots els terminis i no falla res, abans que acabe el 2022 estarà en l’espai, cosa que situarà Espanya al capdavant de la carrera especial europea i li permetrà entrar en la llista dels 10 països amb capacitat de dur a terme un llançament de forma autònoma, segons el CEO de PLD, Raúl Torres.

Però el Miura 1 és només el primer pas perquè ja treballen en el disseny del Miura 5, que serà més gran i podrà transportar satèl·lits a l'espai, per a observar la terra, controlar l’impacte del canvi climpatic i també per a telecomunicacions, afegeix Torres. 

També et pot interessar

stats