El Consell dona suport al Centre Mundial de l’Alimentació Sostenible

L’alcalde de València, Joan Ribó, aposta per potenciar la compra de quilòmetre zero o l’assistència als mercats.

El Consell dona suport al Centre Mundial de l’Alimentació Sostenible
El Consell dona suport al Centre Mundial de l’Alimentació Sostenible

El Centre Mundial d’Alimentació Sostenible ja és una realitat. Així li ho ha fet saber l’alcalde de València, Joan Ribó, a la consellera d’Agricultura i Medi Ambient, Elena Cebrián, en la reunió mantinguda aquest divendres. Ribó li ha demanat la participació en aquest projecte que es posarà en marxa a principis de l’any que ve. El pla de treball del centre pretén desenvolupar noves polítiques alimentàries que van des de la producció agrària, el desenvolupament de comerç de proximitat, fins el treball de formació i informació d’una nutrició saludable.

La voluntat del consistori és comptar amb la participació de la Generalitat, a través de la Conselleria d’Agricultura, a més de la presència de l’estat espanyol, al costat de la Unió Europea, a través de la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura).

Conscienciació i impuls dels sectors agraris

Ribó ha reiterat la importància de “treballar per una alimentació de les ciutats de caràcter sostenible i saludable, que és un assumpte de salut pública, ja que cada vegada coneixem més els problemes que deriven d’una mala alimentació”.

D’altra banda, la consellera ha garantit el “suport i la participació de la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient en aquesta iniciativa, que reforçarà el projecte de l’ajuntament de cara a les polítiques de recerca i de foment dels productes ecològics”.

Es tracta de propostes per a problemes globals, com l’alimentació mundial, el canvi climàtic i una producció sostenible i respectuosa amb els recursos naturals. Ribó ha defensat aquesta acció comuna i global com a garantia d’eficàcia, i ha recordat que el Centre Mundial d’Alimentació Sostenible serà un espai “d’informació, de divulgació i de formació”.

“Volem treballar especialment en la formació, sobretot a través dels serveis sanitaris i dels centres educatius, per potenciar, la compra de quilòmetre zero, o l’assistència als mercats”, ha assegurat l’alcalde.

També et pot interessar

stats