El Consell condemna l’assassinat de Wafaa i fa una crida per a combatre el negacionisme de la violència masclista

Oltra pensa que hi ha un augment de crims masclistes perquè en els països més avançats les dones denuncien més i per això els índexs de violència són mes alts

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, on ha condemnat el nou assassinat masclista registrat a Carcaixent
La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, on ha condemnat el nou assassinat masclista registrat a Carcaixent

El Consell ha mostrat el seu "rebuig i una profunda consternació" per l'assassinat de Wafaa Sabbah, ja jove de la Pobla Llarga que va desaparèixer fa any i mig i el cos de la qual s'ha trobat aquest dimecres en un pou, després de la confessió del seu presumpte assassí. 

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha incidit en la condemna amb "fermesa" del govern valencià a aquesta nova mort i ha recordat que els assassinats masclistes són només la punta de l'iceberg d'una violència "estructural i normalitzada" contra les dones. A més, la també consellera de Polítiques Inclusives ha instat a combatre "units i unides" el negacionisme que fa que les dones no denuncien.

Oltra ha apuntat que, atés que Wafaa no tenia relació amb el seu assassí, "no engrossirà les llistes de dones assassinades per violència de gènere". No obstant això, segons Oltra, estem davant un crim que mereix una "resposta contundent de la ciutadania", que ha d'estar "més unida que mai contra el masclisme".

Malgrat que a Espanya només es comptabilitzen les víctimes de la violència de gènere, "no vol dir que la resta no estiguen contemplades en el codi penal, ni que es deixen de perseguir" els seus assassinats, ha afegit la vicepresidenta del Consell. "L'ordenament jurídic penal té resposta per a aquestes qüestions", ha agregat. 

Respecte a la situació general de la violència contra les dones i la quantitat de casos recents, Oltra considera que no estem davant una "reculada". "Els països més avançats tenen índexs més alts de violència", ja que les dones "tenen més confiança en el sistema i denuncien més", ha dit.

Oltra creu que "sempre es podran millorar els protocols", encara que "no tant des de la Generalitat, sinó més aïna des de les forces i cossos de seguretat de l'Estat". 

També et pot interessar

stats