La vacunació dels joves entre 20 i 29 anys s'avança a primers d'agost

El president del Consell, Ximo Puig, defensa a les Corts el bon ritme de vacunació i anuncia 7.300 nous contractes per a cobrir vacances en la sanitat, entre ells, 2.000 per a atenció primària

Un sanitari prepara una dosi de la vacuna de Pfizer
Un sanitari prepara una dosi de la vacuna de Pfizer / EuropaPress

La vacunació va aconseguint fites amb el pas dels dies. En una carrera contra el coronavirus, el procés d'immunització avança a la Comunitat Valenciana cada dia, fins al punt que quasi un de cada dos valencians ja estan immunitzats, segons ha assegurat aquest dijous el president Ximo Puig a les Corts. Les últimes dades del Ministeri de Sanitat, en data del dimarts 6 de juliol, xifren en 2.037.913 els ciutadans de la Comunitat Valenciana que ja tenen la pauta completa i en 2.699.173 els que tenen almenys una dosi. El president ha deixat clar que es continuarà amb aquesta estratègia i, en aquest context, la vacunació dels ciutadans entre 20 i 29 anys s'ha avançat a la primera setmana d'agost.

Entre altres previsions, el Consell creu que aquesta setmana totes les persones entre 40 i 49 anys, la franja d'edat més nombrosa, tindran almenys la primera dosi de la vacuna contra la Covid. També està convençut que el grup de 30 a 39 anys, col·lectiu que també va avançar dues setmanes la seua vacunació, tindrà almenys una dosi a finals d'aquest mes de juliol.

D'altra banda, i davant el repunt de contagis, el president ha anunciat la contractació de 450 nous rastrejadors "per al seguiment de casos" i també per a "alleugerir" la forta càrrega de treball dels centres de salut.

Puig també ha assegurat que aquest estiu el personal sanitari es reforçarà amb 7.300 nous contractes, dels quals prop de 2.000 es destinaran als centres d'atenció primària.

També et pot interessar

stats