La Comunitat Valenciana demana més rastrejadors al Ministeri de Defensa

La sol·licitud, que ja està aprovada, ha sigut un dels punts de la reunió del Consell Interterritorial d’aquesta vesprada

Nous rastrejadors que treballen el l'Hospital La Fe
Imatge d'arxiu de rastrejadors que treballen a l'Hospital La Fe / À Punt NTC

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha informat en roda de premsa que durant la reunió del Consell Interterritorial el Ministeri de Defensa ha oferit a les comunitats autònomes reforçar els seus equips de rastreig de casos amb personal militar. La Comunitat Valenciana els ha demanat i la petició ja ha quedat aprovada, ha assenyalat Darias. Altres comunitats que també han fet aquesta petició són les Balears, les Canàries, Cantàbria, i Castella i Lleó.

En la reunió també s’ha tractat la possibilitat de tornar a implantar el toc de queda, una mesura de contenció de la pandèmia que només el govern central pot imposar i que ha demanat la consellera de Sanitat de Castella i Lleó, Verónica Casado. Però la ministra ha sigut ben clara en aquest sentit: és una mesura que no està damunt de la taula.

Preguntada per la possibilitat d’avançar la vacunació de la gent menor de 29 anys després de la gran pujada en la incidència d’aquest tram d’edat, Darias ha recordat que en la huitena actualització del pla de vacunació ja es preveia la possibilitat d’anar intercalant la vacunació dels trams d’edat 30-39, 20-29 i 12-18, cosa que ja han començat a fer algunes autonomies. En aquest sentit la ministra ha assegurat que el seu departament impulsa i anima totes les comunitats a fer-ho i que es tracta d’una mesura important que valoren molt positivament.

A més, ha demanat a la joventut una mica més de paciència i col·laboració tant per a impedir la transmissió del virus com per a facilitar el rastreig dels nous casos. També els ha recordat que ningú no està exempt de contraure la malaltia i d'acabar a l’hospital, raó per la qual els anima a acudir a la cita de vacunació.

També et pot interessar

stats