El repunt de la pandèmia posa el focus en la joventut

Els positius en coronavirus entre la gent jove s’han disparat més que en la resta de franges d’edat

Veus expertes titlen d'explosiu el comportament dels joves després de les restricions

La situació epidemiològica empitjora, sobretot entre joves i adolescents. Per això s’està posant el focus sobre aquests grups d’edat, que han protagonitzat imatges de botellots i festes sense respectar les mesures sanitàries.

Les veus expertes expliquen que, després de mesos de restriccions i sense poder socialitzar, els i les joves estan vivint ara un fenomen explosiu i per això s'han llançat als carrers amb més intensitat que mai.

La piscòloga clínica Alejandra Santos ha explicat a À Punt que es tracta d’un fenomen paregut a quan s’obri una botella de cava: en finalitzar les restriccions, s’han obert moltes possibilitats per a la joventut i la seua forma de lluitar amb la pressió que els han causat els mesos de confinament i les mesures restrictives és socialitzant més encara.

Si a açò li afegim l'alcohol, el resultat és un còctel explosiu, perquè la sensació de perill desapareix, i també les mascaretes i les distàncies. De fet, els especialistes asseguren que s'ha exigit als joves un esforç gegant perquè el seu procés evolutiu fa que les relacions socials siguen imprescindibles i reclamen que no es parle dels joves com un col·letiu homogeni, perquè són molts també els que compleixen les restriccions escrupolosament.

També et pot interessar

stats