Puig: "La pandèmia ha empitjorat i donarem una resposta contundent"

El president de la Generalitat ha recordat que serà aquest dijous quan s'anunciaran les noves restriccions

Puig, durant la roda de premsa d'aquest dimecres
Puig, durant la roda de premsa d'aquest dimecres / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha explicat aquest dimecres que no hi ha una mesura única, sinó un conjunt, per a superar la pandèmia. Puig ha recordat que serà demà quan es prenguen les decisions. "Ara hem de ser conscients que la pandèmia ha empitjorat i és obvi que cal prendre decisions i en prendrem", ha deixat clar.

El president també ha dit que es posaran en contacte amb la delegació del govern per a coordinar les mesures que es prenguen demà. "Donarem la resposta més contundent i més positiva, entenent que açò és un esforç comú", ha afegit el president.

Puig ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb els experts que assessoren la Generalitat en aquesta pandèmia. Els experts, de fet, es mostren partidaris d'introduir noves mesures restrictives per a frenar la tendència ascendent de nous casos i reduir la taxa d'incidència. També demanen fermesa en la vigilància del compliment de les mesures vigents.

Els grups del Botànic han apostat per ampliar les restriccions actuals davant l'avanç de la situació epidemiològica, encara que amb mesures diferents: així, mentre el PSPV aposta per les mesures que "menys mal puguen causar", Compromís veuria convenient fer "passos arrere" en la desescalada i adoptar les "mínimes possibles" restriccions, i Unides Podem dona suport a la proposta de la comissió de salut pública de tancar l'oci nocturn.

L'oposició política posa l'accent en les ajudes econòmiques. El PPCV insisteix que les mesures que acorde aquest dijous la mesa interdepartamental de la Generalitat han d'anar acompanyades d'un paquet de compensacions econòmiques per als sectors afectats. "No podem deixar-los una altra vegada abandonats a la seua sort", ha pregat la seua portaveu adjunta Elena Bastidas.

Mentrestant, Ruth Merino (Cs) ha mostrat la seua preocupació per l'evolució de la pandèmia i ha assenyalat que, en cas que la Generalitat decidisca tancar l'oci, hauria de tindre en compte que "aquestes empreses han patit molt". També ha considerat que si continuen oberts, exerceixen de "control" perquè no hi haja botellots. Per això, ha demanat al Consell que no prenga "mesures tan fàcils com tancar sense més", sinó que "sancionen els que incompleixen les normes perquè no paguen justos per pecadors".

També et pot interessar

stats