El Consell aprova la creació de l'Acadèmia de Fisioteràpia de la Comunitat Valenciana

Naix amb la finalitat d'impulsar l'estudi, la investigació, la difusió, la promoció i el progrés de la fisioteràpia com a disciplina científica

Imatge d'arxiu d'una fisioterapeuta
Imatge d'arxiu d'una fisioterapeuta / Europa Press

El ple del Consell ha aprovat este dimarts el decret que aprova la creació de l'Acadèmia de Fisioteràpia de la Comunitat Valenciana, així com la publicació dels estatuts. L’acadèmia naix amb la finalitat de fomentar l'estudi, la investigació, la difusió, la promoció, el progrés i el desenvolupament de la fisioteràpia com a disciplina científica del camp de les ciències de la salut. De la mateixa manera, es vol impulsar la pràctica fisioterapèutica en benefici de les persones i de la societat.

Entre les finalitats d'este centre està l'organització de sessions i reunions científiques destinades a l'estudi, l'anàlisi i el debat de la fisioteràpia. També tenen la intenció de crear premis, distincions i beques per a l’estímul, reconeixement i desenvolupament de l'activitat investigadora.

La creació d'esta acadèmia compta amb els informes favorables de l'Alt Consell Consultiu en I+D+i de la Generalitat, el Col·legi de Fisioteràpia de la Comunitat Valenciana i l'Agència Valenciana d'Avaluació i Prospectiva i la Conselleria de Sanitat. Apadrinen esta nova institució tretze persones que acrediten competència intel·lectual, acadèmica o professional en l'àmbit de la disciplina científica sanitària.

També et pot interessar

stats