El Consell afig 30 milions més al finançament de les cinc universitats públiques

La Universitat de València serà, amb quasi 14 milions d’euros, la que més dotació rebrà, seguida per la d’Alacant

Imatge d'arxiu d'una classe en el campus de la Universitat de València
Imatge d'arxiu d'una classe en el campus de la Universitat de València / À Punt NTC

El Consell, en la reunió d’aquest divendres, ha aprovat afegir 30,2 milions més al finançament de les universitats públiques. La Universitat de València serà, amb quasi 14 milions, la que major part dels fons rebrà, seguida per la Universitat d’Alacant.

Aquesta quantitat s’afegirà als 65 milions als quals va donar llum verda el Consell la setmana passada, segons apunten fonts de la Generalitat. La dotació es materialitzarà a través de la línia d'implementació del Pla Pluriennal de Finançament de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana.

Des de la Generalitat apunten que “en l'elaboració dels pressupostos per a 2023 es va adquirir el compromís de dotar prou a les universitats per a convergir cap a un model de finançament basat en resultats que permetera establir un horitzó temporal de suficiència i estabilitat financera”.

Així les coses, la Generalitat ha dotat amb més de 95 milions d'euros la implementació d’aquest pla. Per al càlcul, han tingut en compte el finançament per estudiant a temps complet corregit pel nivell d’experimentalitat, així com les necessitats financeres avaluades per cada universitat en el pressupost de 2023.

Quant al repartiment, la Universitat de València rebrà una dotació de 13,8 milions d'euros; 7,3 milions, la Universitat d'Alacant; 4,1 milions, la Universitat Jaume I de Castelló; 3,3 milions rebrà la Universitat Miguel Hernández d'Elx i 1,6 milions, la Universitat Politècnica de València.

També et pot interessar

stats