El Congrés tomba la llei contra el proxenetisme del PSOE

Els socialistes s’han quedat a soles i no han rebut el suport de Sumar ni de la majoria dels seus aliats parlamentaris

La ministra d'Igualtat, Ana Redondo, durant la sessió plenària
La ministra d'Igualtat, Ana Redondo, durant la sessió plenària / Efe

El Congrés ha rebutjat tramitar la proposició de llei contra el proxenetisme. El PSOE s'ha quedat sol este dimarts i la seua iniciativa abolicionista no ha aconseguit els suports ni del seu soci de govern, ni de la majoria dels seus aliats parlamentaris, ni del Partit Popular.

Els populars, que en la passada legislatura van donar suport a esta mateixa iniciativa, han canviat el sentit del seu vot en considerar que genera divisió i que el grup socialista està fent un “indigne ús i abús del feminisme amb finalitats electorals”.

El PP, Sumar, ERC, Junts, PNB i Bildu hi han votat en contra; Podem i Vox s'hi han abstingut i només han acompanyat al PSOE amb els seus vots favorables Coalició Canària, el BNG, UPN i José Luis Ábalos. Han sigut 184 vots en contra, enfront dels 122 a favor i 36 abstencions.

Davant de l'evident falta de suports a la proposició, els populars han reclamat al PSOE que la retirara per a negociar una llei integral contra el tràfic de persones en el si de la comissió del pacte d'estat contra la violència de gènere, una opció que ha descartat la ministra d'Igualtat, Ana Redondo. Finalment, el PP no ha salvat el tràmit i la iniciativa decau.

El PSOE pretenia modificar amb este text el Codi Penal per a endurir el càstig del proxenetisme, multar el pagament per sexe i castigar amb presó el fet de lucrar-se per destinar un immoble o qualsevol altre espai perquè una altra persona exercisca la prostitució, fins i tot amb el seu consentiment.

També et pot interessar

stats