Sumar votarà en contra de la llei sobre el proxenetisme del PSOE i el PP serà clau en la tramitació

Argumenten que esta reforma del Codi Penal situaria en un context de "més precarietat, indefensió i vulnerabilitat moltes d'estes dones que exerceixen la prostitució"

Panoràmica del Congrés dels Diputats
Panoràmica del Congrés

El grup parlamentari de Sumar votarà este dimarts a Congrés en contra de la presa en consideració de la llei del PSOE que demana endurir el castic del proxenetisme i multar el pagament per sexe, ja que es tracta d'una proposta que no ha sigut negociada amb el soci de govern de coalició.

Les diputades de Sumar Gala Pin, Tesh Sidi i Engracia Rivera, que han anunciat el sentit del vot, han lamentat que el PSOE presente la proposició de llei de manera unilateral. Es tracta del segon intent dels socialistes per tirar avant la seua llei abolicionista i Sumar ha assenyalat que hauran d'aprovar-la amb el PP.

L'espai que lidera la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, ha argumentat que la proposició de llei socialista situaria en un context de "més precarietat, indefensió i vulnerabilitat moltes d'estes dones que exerceixen la prostitució" i per eixe motiu no poden secundar-la.

Els partits del grup parlamentari de Sumar subratllen a més que la proposta dels socialistes no aborda les qüestions estructurals que afecten les dones que exerceixen la prostitució i que estan travessades per la desigualtat, el "racisme estructural", la transfòbia o la pobresa. A més, consideren que divideix el feminisme.

No obstant això, les diputades s'han mostrat a favor de "perseguir el proxenetisme coactiu" però veuen "grans llacunes" en el text del PSOE, que no consideren integral, perquè no aborda mesures socials i econòmiques com l'ocupabilitat, l'habitatge o la formació.

Sumar incideix en el fet que el punt de partida de la llei "fa molt difícil el consens" i titlen els socialistes de "molt irresponsables" perquè es tracta d'una iniciativa "que en absolut defensa les dones".

El PSOE torna a sotmetre esta vesprada a debat la reforma del Codi Penal per a castigar el proxenetisme en totes les seues formes. Ja ho va fer la legislatura passada, quan es va acceptar la seua presa en consideració gràcies als vots del Partit Popular, però no es va culminar la tramitació.

També et pot interessar

stats