Condemnen l'enverinadora dels laxants de Paterna a 29 anys de presó

L'Audiència Provincial de València l'ha declarada culpable d'un delicte d'assassinat amb agreujant de parentiu i d'un altre d'estafa agreujada

29 anys per a l'enverinadora dels laxants / À Punt NTC

La secció segona de l'Audiència Provincial de València ha condemnat a penes que sumen 29 anys de presó la dona acusada d'assassinar el seu company sentimental per subministrar-li laxants durant mesos mentre es trobava hospitalitzat, així com d'apropiar-se dels seus diners.

La sentència, que s'ha notificat a les parts este dilluns, la declara autora d'un delicte d'assassinat amb agreujant de parentiu, pel qual li imposa 23 anys de presó. Se l'acusa també d'un delicte continuat d'estafa agreujada, penat amb altres sis anys, encara que l'absol del delicte de falsedat documental, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

La resolució aplica així el veredicte de culpabilitat emés per un jurat popular el 18 de juny, al final del juí, i pot ser recorreguda ara en apel·lació davant de la sala civil i penal del TSJCV.

Els fets van ocórrer entre els mesos de setembre del 2020 i abril del 2021, en els quals la víctima, que patia diverses patologies, va estar ingressat en un centre hospitalari. Tal com declara provat la sentència, l'acusada va administrar de manera continuada i intencionada laxants a la seua parella "sabent i acceptant que amb això li podria causar la mort".

La ingesta d'eixos medicaments va causar al pacient un quadre de diarrea crònica i funcional refractària a qualsevol tipus de tractament, així com una deshidratació i una deterioració progressiva i irreversible del seu estat. Per estos motius, el van ingressar a l'UCI el març del 2021 per un xoc sèptic greu i que va ser determinant perquè morira el 16 d'abril del mateix any.

La dona, que exercia d'acompanyant i cuidadora del company sentimental mentre estava hospitalitzat, es va apropiar del seu telèfon i va desaconsellar els fills que anaren a veure'l. Això li va permetre quedar-se a soles amb ell i administrar-li els laxants sense que el mateix perjudicat, els seus familiars o els metges pogueren adonar-se'n, segons la resolució judicial.

A més, l'Audiència considera provat que, des d'octubre del 2020 i fins a la defunció de la víctima, la condemnada va efectuar diferents operacions econòmiques per a apropiar-se dels seus diners sense consentiment i aprofitant-se de "la seua situació".

En concret, va dur a terme 152 extraccions de diners en caixers bancaris per un total de 88.110 euros amb les targetes de crèdit del seu company, va subscriure dos préstecs al seu nom i va fer múltiples compres en establiments comercials.

Així doncs, la sentència la condemna a pagar en concepte de responsabilitat civil 135.517 euros per estes quantitats defraudades, que hauran de destinar-se a l'herència del difunt. Igualment, li imposa el pagament de sengles indemnitzacions de 30.000 euros als dos fills de la víctima per danys morals.

També et pot interessar

stats