Condemnen a 21 anys de presó dos lladres que van assaltar farmàcies i un supermercat a la Vall d'Alba, Montant i Cabanes

Els homes, encaputxats, van obligar una dona de Vila-real a conduir fins a les Alqueries per a traure diners d’un caixer

Ciutat de la Justícia de Castelló
Ciutat de la Justícia de Castelló / GVA

La secció segona de l'Audiència Provincial de Castelló ha condemnat a 21 anys de presó dos homes que van assaltar dues farmàcies i un supermercat a la Vall d'Alba, Montant i Cabanes, i van robar dos cotxes entre els dies 21 i 29 de desembre del 2021.

El tribunal els condemna per sis delictes de robatori amb intimidació amb ús d'instrument perillós, un d'ells afegit a un delicte de detenció il·legal, per als quals aprecia l'agreujant d'ús de disfressa i l'atenuant de reparació del mal, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia en un comunicat.

Encara que les penes per a cada autor ascendeixen a 21 anys de presó, la resolució estableix que el límit de compliment siga el triple de la pena més greu imposada, la qual cosa equival a deu anys i mig de presó.

La sala els imposa, a més, el pagament d'una indemnització de 950 euros per a la cooperativa propietària del supermercat pels diners que es van emportar i els desperfectes que van causar, i de 2.000 euros per a cada una de les dues víctimes dels assalts que han reclamat pels perjuís morals que van patir a conseqüència dels fets.

A una d'elles, a més, li hauran de tornar els 195 euros que li van robar. També hauran de respondre pels 2.192 euros en els quals s'han valorat els desperfectes d'un dels cotxes sostrets.

El primer dels robatoris va tindre lloc el 21 de desembre del 2021, quan els dos lladres es van desplaçar a un supermercat de Cabanes (Plana Alta) al qual van entrar encaputxats i armats amb una pistola i un ganivet. Després de dirigir-se a la caixera, es van emportar 690 euros en efectiu i van fugir.

Al cap de dos dies, l'escena es va repetir en una farmàcia de la Vall d'Alba (Plana Alta), on van encanonar la dependenta i van mostrar el ganivet a un home i la filla de quatre anys que estaven comprant a l'interior de l'establiment. En aquesta ocasió van robar 632 euros.

El 26 de desembre, els lladres, que van tornar a actuar encaputxats per a dificultar la seua identificació, van assaltar una dona a Vila-real (Plana Baixa). En aquesta ocasió, quan la víctima estava carregant un cotxe, li van posar una navalla al coll i la van obligar a pujar al seient del copilot. Amb l'amenaça de l'arma, la van portar a un caixer de les Alqueries, a la mateixa comarca, on li van fer traure 140 euros. A continuació, la van fer baixar del cotxe i van fugir del lloc.

48 hores després, els condemnats van repetir el procediment en una farmàcia de Montant (Alt Millars), on van buidar la caixa registradora després d'encanonar l'empleada i es van emportar 306 euros. L'endemà, li van robar el cotxe a una altra dona a la zona de la Ciutat del Transport de Castelló, amb el qual van tornar al mateix supermercat de Cabanes on havien robat huit dies abans i del qual es van emportar en aquesta ocasió 260 euros de la caixa.

També et pot interessar

stats