Condemnat a 14 anys i 9 mesos de presó l’home que va assassinar una dona a la Granja de Rocamora

Els fets van ocórrer durant la nit del 16 de novembre del 2019, quan el condemnat va acudir a casa de la víctima per a demanar-li diners

Moment de la reconstrucció del crim
Moment de la reconstrucció del crim / Guàrdia Civil

La secció setena de l'Audiència Provincial d'Alacant, amb seu a Elx, ha condemnat aquest dilluns a penes que sumen catorze anys i nou mesos de presó a un home que va assassinar una ciutadana britànica a la localitat de la Granja de Rocamora.

Els fets van ocórrer durant la nit del 16 de novembre del 2019, quan l'home va acudir a l'habitatge de la víctima, a la qual coneixia per haver fet en la seua llar tasques de lampisteria, pintura i reparacions d'instal·lacions elèctriques. 

L'home li va demanar diners a la dona i, quan ella li va donar cinquanta euros d'un moneder que en contenia 600 i li va donar l'esquena, ell la va abordar de manera sobtada, la va agafar fortament del coll i la va llançar contra el terra de la cuina. A continuació, segons la sentència, li va propinar nombrosos i repetits colps i li va col·locar un genoll damunt del coll i el pit, mentre exercia una forta pressió. 

A conseqüència d'aquestes agressions, la víctima va sofrir moltes fractures de costelles, trencament cardíac i de la secció completa de la medul·la espinal, lesions que li van provocar la mort. 

El magistrat que va presidir el juí ha condemnat ara l'agressor a una pena de tretze anys de presó per un delicte d'assassinat amb atenuant de confessió tardana, i li ha imposat una altra pena d'un any i nou mesos de presó per robatori amb violència a casa habitada. 

La resolució, contra la qual es pot recórrer en apel·lació davant de la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, estableix indemnitzacions per un import total superior a 104.000 euros per als familiars de la dona morta.

També et pot interessar

stats