Condemnats a presó dos policies per robar i estafar asseguradores simulant accidents
Els agents furtaren durant l’exercici de la seua labor com a funcionaris públics
Dos agents de Policia Nacional adscrits a la comissaria de Dénia (Marina Alta) han sigut condemnats a 3 anys i a 6 anys i mig de presó, respectivament, per sostraure objectes de valor en domicilis particulars durant les seues obligacions professionals i per estafar companyies asseguradores provocant accidents per cobrar indemnització.
A més, la sentència dictada per l’Audiència Provincial d’Alacant també condemna un dels policies per consultar informació de terceres persones en les bases de dades policials a les quals tenia accés pel càrrec.
En concret, imposen als dos processats una primera pena d’un any i tres mesos de presó per a cadascun per dos delictes continuats de furt, agreujats pel fet de perpetrar-los durant l’exercici de la labor com a funcionaris públics.
En segon lloc, afig un altre any i nou mesos més, també per a cadascun, pels delictes d'estafa relacionats amb els accidents simulats. I finalment suma tres anys i sis mesos de presó per al segon dels acusats com a autor d'un delicte de revelació de secrets per l'accés indegut a informació reservada.
Els fets van tindre lloc en diverses dates entre els anys 2014 i 2017 i, pel que respecta al delicte continuat de furt, el tribunal considera provat que els dos policies es van conjurar per a apropiar-se de diversos objectes de valor en habitatges de municipis com Beniarbeig, Dénia i Elx. Els dos policies acudien per a atendre avisos de ciutadans que havien sigut víctimes de robatori.
Entre altres extrems, la sentència assenyala que els dos acusats van robar telèfons mòbils, joies, rellotges, discos durs i mobles amb la finalitat d'augmentar el seu patrimoni o de destinar-los a la venda a tercers, i tot això ha sigut valorat en uns 11.000 euros.
De l'estafa, el tribunal també creu demostrat que els dos agents van simular o van provocar intencionadament “xicotets accidents” mitjançant l'anomenat “mètode de la rotonda” amb l'objectiu de cobrar indemnitzacions de la companyia asseguradora contractada pels altres conductors.
El tribunal conclou que els agents van rebre indemnitzacions entre 1.800 i 9.958 euros en diversos accidents registrats entre els anys 2014 i 2016, i els commina a reintegrar totes les quantitats percebudes a través d'aquest sistema.