Condemnat a 22 anys de presó per causar un incendi a València en el qual va morir un xiquet de tres anys

Els fets van ocórrer el 10 de desembre de 2020, quan l'acusat va acudir a un edifici de cinc plantes del barri de la Malva-rosa on pensava que continuava vivint la seua exparella

Ciutat de la Justícia de València
Ciutat de la Justícia de València / GVA

L'Audiència de València ha condemnat a 22 anys de presó a un home que va causar un incendi en un edifici en el qual va morir un xiquet de tres anys. A més, ha de pagar 375.000 euros en indemnitzacions per la defunció del menut i les lesions i seqüeles patides per la mare i els dos germans. La secció primera de l'Audiència Provincial de València ha dictat sentència a partir del veredicte de culpabilitat emés per un jurat popular el 6 de juliol i ha declarat a l'acusat autor d'un delicte d'incendi amb perill per a la vida i integritat de les persones en concurs ideal amb un delicte d'homicidi i tres delictes de lesions.

La magistrada que va presidir aquest judici descarta imposar la pena de presó permanent revisable, com sol·licitaven la Fiscalia i l'acusació particular, en considerar que el reu va incórrer en un delicte d'homicidi i no d'assassinat, com sostenien totes dues parts, en causar la mort del menor, segons ha informat aquest dilluns el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Els fets, tal com va declarar provat el jurat, van succeir el 10 de desembre de 2020, quan l'acusat es va desplaçar des de la localitat murciana de San Javier a València i es va dirigir a l'edifici de cinc plantes del barri de la Malva-rosa on pensava que continuava vivint la seua exparella, que ja s'havia mudat.

Com que no va aconseguir veure-la ni poder parlar amb ella, al voltant de les 19 hores, “decidit a venjar-se” de la seua excompanya —tal com arreplega la sentència— es va introduir en la finca, va pujar a la planta quarta i va calar foc a un sofà, uns mobles i uns estris que estaven apilats al costat de la porta del pis on creia que ella continuava residint.

L'acció va provocar un incendi de grans dimensions i va generar una important fumeguera que va arribar a la planta superior de l'edifici, on vivien una dona amb els seus tres fills menors d'edat.

Aquesta veïna va tractar de posar-se fora de perill amb els xiquets —de tres, set i nou anys, respectivament— baixant les escales cap a la quarta planta, però no va poder continuar pel fum i les flames. El més xicotet va morir asfixiat per inhalació de fum, mentre que la mare i els seus dos germans van resultar ferits per la mateixa intoxicació i per cremades.

La sentència dictada ara per la secció primera de l'Audiència de València no és ferma i es pot recórrer en apel·lació en la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats