Condemnada a 25 anys de presó per matar el seu marit amb discapacitat a Godelleta

El magistrat ha rebutjat en la sentència imposar la presó permanent revisable per motiu de l'especial vulnerabilitat de la víctima perquè ja s'havia tingut en compte aquesta circumstància

Beatriu, la dona comdemnada per matar el marit discapacitat a Godelleta
Beatriu, la dona comdemnada per matar el marit discapacitat a Godelleta / Europa Press

L'Audiència Provincial de València ha condemnat a 25 anys de presó a la dona a la qual un jurat popular va declarar culpable d'haver matat, en una parcel·la rústica de Godelleta (Foia de Bunyol), el seu marit amb discapacitat a causa d'una malaltia degenerativa.

Tant el fiscal com l'acusació particular havien sol·licitat que la dona fora condemnada a presó permanent revisable com a responsable d'un delicte d'assassinat d'una persona especialment vulnerable, amb l'agreujant de parentiu, però el president del tribunal del jurat ha decidit que siga condemnada a 25 anys de presó.

El magistrat ha rebutjat en la sentència imposar la presó permanent revisable per motiu de l'especial vulnerabilitat de la víctima.

Això és a causa, ha argumentat, al fet que ja s'havia tingut en compte aquesta circumstància en determinar que va existir traïdoria, la qual cosa va permetre qualificar el delicte com a assassinat i no com a homicidi.

En els últims mesos de 2019, tal com va declarar provat el jurat en el seu veredicte, l'acusada va decidir matar el seu marit, amb el qual s'havia casat el 2017, i ocultar-ho.

D'aquesta manera, va preparar un pla que incloïa el lloguer d'una parcel·la rústica barrada i tancada a Godelleta on va encarregar excavar una fossa.

L'1 de desembre de 2019, acompanyada pel seu fill, va traslladar la víctima, a qui havia dormit després de donar-li un somnífer que li va assegurar que era una pastilla per al dolor, en un vehicle a Xirivella i després a Paiporta, on va entregar a un familiar el seu telèfon mòbil i el del seu fill.

A continuació, els tres es van desplaçar a la parcel·la de Godelleta, on la condemnada va aparcar el cotxe, prop de la fossa excavada, i va deixar-hi tancat al marit amb una bombona de gas amb l'aixeta oberta per a matar-lo per asfíxia.

Passat un temps, en comprovar que seguia amb vida, la dona va agafar el cordó d'una sabatilla i el va ofegar fins a causar-li la mort.

L'home va arribar a regirar-se contra l'agressora, que li va propinar diversos colps, i va intentar defensar-se per a impedir la mort, encara que no tenia possibilitat real d'oposar cap resistència per la seua "impossibilitat física i desvaliment", com diu a la resolució judicial.

Una vegada perpetrat el crim, la condemnada va traure el cadàver del vehicle i, amb l'ajuda del fill, el va enterrar en la fossa i va llançar-hi sosa càustica i altres productes químics per a dissoldre'l.

Quatre dies després, va interposar una denúncia davant la Policia en la qual va manifestar que no sabia res del seu marit des de la vesprada del dia 1. El cos sense vida de la víctima va ser descobert finalment el 16 de juny de l'any següent.

La sentència, contra la qual es pot recórrer mitjançant una apel·lació davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, fixa indemnitzacions per un import total de 285.000 euros per als dos fills menors del mort, fruit d'una relació anterior.

També et pot interessar

stats