Concerts i art feminista en la nova edició de l'Igualment Fest

Aquest matí també se celebra la V Marxa contra la Violència de Gènere que recorrerà 5,5 km per a sensibilitzar la població sobre aquest tipus de violència

Maluks, un dels grups que actuen en l’IgualMent-fest
Maluks, un dels grups que actuen en l’IgualMent-fest / Maluks

La plaça de l'Ajuntament de la ciutat de València acull aquest diumenge l'Igualment Fest, que recupera la celebració presencial després de la pandèmia. Aquest festival, que té lloc des del 2016, va nàixer amb l'objectiu de reivindicar la igualtat de gènere des d'una perspectiva positiva, artística, social, cultural i de gènere, dirigida a tota la ciutadania per a conscienciar sobre la importància d'una societat lliure de desigualtats i de violència masclista.

Així, a les 11:00 h comencen els concerts que formen part de la programació amb l'actuació de Dómisol Sisters, un dels pocs grups valencians de swing dels anys trenta, quaranta i cinquanta que reivindica les grans veus femenines de l'època.

A les 12:30 h actuarà Maluks, el grup de reggae, dancehall i cúmbia format per quatre joves antifeixistes declarades obertament feministes i "supervivents". Més tard, a la 13:50 h serà el torn de la DJ valenciana i sociòloga Nonaisound, qui planteja un canvi de paradigma en un ambient en el qual les quotes de representació femenina estan infrarepresentades.

En la programació de l'Igualment Fest també es podrà gaudir de tallers de xapes, una batucada, una muixeranga i l'art de Paloma Orts. Entre les altres activitats destaca el taller de la Universitat de València "Caçadores de virus" on donaran a conéixer al públic infantil el perill del mal ús dels antibiòtics i els bacteriòfags com a teràpia antimicrobiana.

La V Marxa contra la Violència de Gènere ix als carrers

Paral·lelament, s'iniciarà la V Marxa contra la Violència de Gènere. Aquesta comença a les 10:00 hores i està previst que acabe cap al migdia. No té caràcter competitiu i el recorregut és de 5,5 km de longitud, acompanyat de diverses activitats que es porten a terme a la zona de meta.

La marxa comença en el passeig de l'Albereda, entre el pont de l'Exposició i el pont de les Flors, i acabarà en el mateix passeig entre el pont del Real i el de l'Exposició. Entre les assistents estaran la regidora d'Esports, Pilar Bernabé, i la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez.

També et pot interessar

stats