Concentració sorollosa a València per a condemnar la violència masclista

El 2018 s'ha convertit en l'any amb més dones assassinades a Castelló.

Centenars de persones s'han concentrat a la plaça de l'Ajuntament de València en rebuig cap als últims crims masclistes
Centenars de persones s'han concentrat a la plaça de l'Ajuntament de València en rebuig cap als últims crims masclistes

Centenars de persones s'han concentrat aquest dimecres a la plaça de l'Ajuntament de València per mostrar el rebuig cap als últims crims masclistes, després d'una setmana negra en què han assassinat tres dones a Bilbao, Màlaga i Granada, a més de les dues xiquetes de Castelló. 

En aquesta ocasió han protestat contra la violència de gènere fent soroll, amb xiulets i instruments, per tal que les seues reivindicacions se sentiren amb força. 

La Coordinadora Feminista de València ha convocat aquesta concentració, que fan cada primer dimecres de mes, a la qual s'han sumat altres associacions. Reclamen més mecanismes de prevenció i formació per tal que no fallen ni les institucions ni la justícia. 

Segons Cándida Barroso, membre de la Coordinadora Feminista Valenciana, cal posar el focus en el maltractador. "Els maltractadors estan al carrer i les dones, mortes i maltractades. Per això reivindiquem que la societat assenyale els maltractadors i els arracone", ha dit. A més, ha reclamat que hi haja depuració de responsabilitats davant dels errors judicials en procediments de violència contra les dones. 

Enguany han assassinat 49 dones i 8 menors, i hi ha nou morts més que investiguen.

El pitjor any en violència masclista a Castelló

El parricidi de les dues germanes eleva a quatre les morts per violència de gènere enguany a Castelló. D'aquesta manera el 2018 s'ha convertit en el pitjor any en violència masclista en aquesta província des que el Govern va activar el registre de víctimes, en el 2003. Allí han mort a 16 dones i tres menors en els últims 15 anys. 

També et pot interessar

stats