Concentració a Madrid per un avortament lliure i gratuït

El moviment feminista ha eixit als carrers de la capital espanyola per a reclamar una llei que garantisca un accés lliure i gratuït a la interrupció voluntària de l’embaràs

Concentració a Madrid amb motiu del Dia Internacional d'Acció Global per un Avortament Legal, Segur i Accessible

Aquesta vesprada ha tingut lloc una manifestació organitzada pel moviment feminista amb motiu del Dia Internacional d'Acció Global per un Avortament Legal, Segur i Accessible.

Durant l’acte s'han sentit lemes com “Nosaltres parim, nosaltres decidim” i “Avortament lliure i gratuït”. A més, s’ha fet una performance per a destacar la importància que les dones tinguen accés a la interrupció voluntària de l’embaràs de forma segura i gratuïta. 

A la concentració han acudit la ministra d’Igualtat, Irene Montero, junt amb la directora de l'Institut de les Dones, Toni Morillas, i la delegada del govern espanyol contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell.

La concentració arriba després de la polèmica que hi ha hagut en fer-se públic aquest dimarts de matí que les comunitats autònomes de Madrid, Múrcia, Castella-la Manxa i Extremadura no han fet cap interrupció voluntària de l’embaràs als centres públics a causa de l’objecció de consciència dels i les professionals que hi treballen. Una qüestió sobre la qual ha parlat en Les notíces del matí la cap d'estudis de la Unitat Docent de Comares de la Comunitat Valenciana, María José Alemany.

S'espera que aquesta siga una de les últimes concentracions amb aquestes reclamacions, ja que Montero ha assegurat aquesta setmana que la reforma de la llei de l’avortament serà una realitat abans que acabe l’any.

També et pot interessar

stats