Montero assegura que l'esborrany de reforma de la llei de l'avortament estarà llest al desembre

La ministra d'Igualtat discrepa de la de Sanitat i defensa la regulació de l'objecció de consciència del personal sanitari per a no practicar l'avortament

Entrevista a Irene Montero en Les notícies de migdia
Montero, en una imatge d'arxiu

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, de Podem, ha assegurat aquest dijous en una entrevista en la Cadena SER que l'esborrany de reforma de la llei de salut sexual i reproductiva (més coneguda com a llei de l'avortament) estarà llest al desembre.

Montero ha afegit que aquesta norma garantirà que les dones que vulguen avortar puguen fer-ho en la sanitat pública. Regularà l'objecció de consciència dels metges en el cas de l'avortament, un aspecte al qual aquest dimecres es va mostrar contrària la titular de Sanitat, Carolina Darias, perquè considera que el "principal obstacle" amb què es troben les dones que volen interrompre l'embaràs és el "mal ús" d'aquesta objecció. Darias va deixar clar, en la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial de Sanitat, que el seu departament no té "cap intenció" de modificar el dret a l'objecció de consciència del personal sanitari per a no practicar avortaments.

Per tal de garantir aquest dret, la ministra d'Igualtat considera necessari regular l'objecció de consciència dels sanitaris, que "en la pràctica s'està usant per a impedir el dret efectiu a avortar als centres públics". "Ho he parlat amb el president del govern i la llei de l'avortament cal reformar-la, i crec que és evident que l'objecció de consciència és el principal obstacle pel mal ús d'aquesta objecció", ha deixat clar Montero.

També et pot interessar

stats