Les comunitats autònomes demanaran aquest dimecres a Sanitat la tercera dosi per als majors

La Comunitat Valenciana és, junt amb Castella-la Manxa i Castella i Lleó, una de les que han anunciat la intenció de fer aquesta petició

Un sanitari administra la vacuna de Pfizer a una usuària d’una residència de la Patacona, a València
Un sanitari administra la vacuna de Pfizer a una usuària d’una residència de la Patacona, a València / À Punt NTC

Diverses comunitats autònomes, entre altres la Valenciana, traslladaran aquest dimecres al Consell Interterritorial de Salut la conveniència d'administrar una tercera dosi contra la Covid a les residències de majors, encara que la inclusió d'aquest col·lectiu dependrà de la Comissió de Salut Pública, que es reuneix dijous. Castella-la Manxa i Castella i Lleó també s'han manifestat a favor d'aquesta dosi de record.

La directora de l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (Aemps), María Jesús Lamas, ha subratllat aquest dimarts que la decisió de vacunar els majors "no creu que tarde", ja que només està pendent del dictamen de Salut Pública.

L'Agència Europea de Medicaments (EMA) va considerar el passat 1 de setembre que la tercera dosi és convenient sols per a persones immunosupressores i no considera urgent aquest reforç vacunal per a la població general. Per això, de moment s'ha activat sols el procés per a administrar aquesta tercera dosi a pacients immunosupressors. A la Comunitat Valenciana vora 10.000 persones rebran aquesta dosi de reforç, segons va aprovar la setmana passada la Comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut. Són persones trasplantades d'òrgan sòlid i amb immunosupressió greu, que la Conselleria de Sanitat citarà en els pròxims dies a mesura que complete la llista dels candidats que s'ajusten als criteris. 

A tot Espanya, de moment, està previst que unes 150.000 persones rebran aquesta tercera dosi, a falta de noves decisions en aquest respecte. L'acceptació d'aquesta mesura és amplia. El 73% de la població espanyola estaria disposada a rebre, ara mateix, una tercera vacuna per a reforçar la resposta immune contra la Covid-19, segons un estudi que ha elaborat la companyia d'investigació de mercats Ipsos en col·laboració amb el Fòrum Econòmic Mundial. 

També et pot interessar

stats