Tres de cada quatre persones a Espanya, disposades a rebre una tercera dosi de reforç

Una enquesta realitzada en tretze països revela que l'estat espanyol és el segon on hi ha més suport per a administrar una injecció addicional, només per darrere del Regne Unit 

Una sanitària càrrega una dosi de la vacuna contra la Covid-19
Una sanitària càrrega una dosi de la vacuna contra la Covid-19 / Eduardo Parra (Europa Press)

El 73% de la població espanyola estaria disposada a rebre, ara mateix, una tercera vacuna per a reforçar la resposta immune davant la Covid-19, segons un estudi elaborat per la companyia d'investigació de mercats Ipsos en col·laboració amb el Fòrum Econòmic Mundial. 

L'enquesta s'ha fet en tretze països i té una mostra global de quasi 10.000 persones —500 d'elles a Espanya—. Els resultats apunten que, amb tres quartes partes de la població a favor de la tercera dosi, Espanya se situa com el segon país europeu més procliu a la vacuna de reforç, només per darrere del Regne Unit, on el percentatge és del 82%. Així, està per davant de França i Alemanya, els dos països amb el 70%. 

A Espanya, el suport a la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19 és majoritari entre la franja d'edat que va de 55 a 74 anys, on un 78% hi està a favor. La segueix el tram de 35 a 54 anys, amb un 73% de suport, mentre que per davall de 35 anys el percentatge baixa fins el 68%.

D'altra banda, el 74% de les persones enquestades en l'estat espanyol considera que l'objectiu prioritari seria immunitzar a la població que encara no està vacunada. Per darrere es col·loca el Regne Unit (73%), Alemanya (71%), Itàlia (67%) i França (56%).

Respecte a una hipotètica vacunació anual contra la Covid, el 70% de la població espanyola hi estaria a favor. Els britànics són els que més majoritàriament donen suport a una eventual immunització anual (77%), mentre que els francesos són els que menys confien en aquesta opció: només un 61% ho veu necessari.

També et pot interessar

stats