La ciutat de València viu la vespra de Nadal més càlida des que hi ha registres

A la Comunitat Valenciana estem patint el segon Nadal més calorós des de fa 72 anys, amb temperatures màximes a la costa entre 20 °C i 24 °C

Un home amb barret de Pare Noel navega en caiac a la platja de la Malvarosa de València aquest dissabte
Un home amb barret de Pare Noel navega en caiac a la platja de la Malva-rosa de València aquest dissabte / Kai Försterling (Efe)
24 de desembre 2022 - 15:03

La ciutat de València viu aquest dissabte la vespra de Nadal més càlida des que hi ha registres. L'observatori oficial de la ciutat ha marcat una màxima de 24,5 °C, superant l'anterior rècord de 24,2 del desembre de 2019. No obstant això, les màximes més elevades del dia s'han registrat a Benaguasil i Manises: 27 graus a les hores centrals del dia. A Alacant la màxima ha sigut de 23 i Castelló de la Plana han arribat als 20. Aquest diumenge continuarà la calor, però de vesprada augmentaran els núvols.

A la Comunitat Valenciana estem patint el segon Nadal més calorós des de fa 72 anys, amb temperatures màximes a la costa entre 20 °C i 24 °C. Una dada preocupant que confirma una tendència que es repeteix els últims set anys al nostre territori, que enguany registra temperatures entre 6 i 7 °C més altes del que seria normal en aquestes dates. De fet, els meteoròlegs consideren que la temperatura que marquen aquest dissabte els termòmetres seria l’habitual per al mes d’octubre.

Tot i que s’espera un lleu descens de la calor per a la primera setmana de gener, encara ens mantindríem en la franja de valors anòmals que s’estan registrant des del mes de maig. 

Si el clima continua així el que queda de mes, aquest desembre superaria en 0.5 ºC  el desembre de 2015, fins ara el segon més càlid des que hi ha registres. En el rànquing el segueixen el desembre de 2019 i el desembre de 2021, en tercer i quart lloc respectivament.

Una situació que fa palesa la urgència de prendre mesures per a frenar l’efecte hivernacle a casa nostra, on l’avanç dels climes àrids i la temperatura del Mediterrani agreugen la nostra vulnerabilitat al canvi climàtic.

També et pot interessar

stats