La Comunitat Valenciana, a un pas de la nova normalitat

Cinc dels set paràmetres del semàfor del coronavirus ja estan en aquest nivell i la incidència acumulada s’hi acosta, a excepció de Castelló, llastrada pels contagis a la Plana Baixa

Una terrassa valenciana obri en la 'nova normalitat'
Una terrassa valenciana obri en la 'nova normalitat' / À Punt NTC

Pas a pas el semàfor del coronavirus, el panell d’indicadors epidemiològics i assistencials pactats entre el Ministeri i les comunitats autònomes per a descriure en quin nivell de risc està cada territori, es va pintant de verd, el color de la nova normalitat. 

En aquests moments, la Comunitat Valenciana ja té cinc d’aquests paràmetres en el millor dels nivells possibles. Són la positivitat, l’ocupació de llits d’aguts amb malalts amb Covid i l’ocupació de llits a les UCI, a més de la incidència acumulada tant en 7 com en 14 dies entre els majors de 65 anys, la franja d’edat més vulnerable.

Al verd de la nova normalitat de moment només es resisteixen les incidències acumulades en el conjunt de la població, que continuen en risc baix, però amb tendència descendent. El  29 d’abril la IA en 14 dies, el paràmetre més usat, va arribar als 44,47 casos per cada 100.000 habitants, el pic màxim d’aquesta suau quarta onada que estem vivint. Ara aquest indicador està en 32,09, és a dir, que ha caigut un 28% en dues setmanes. Si continua aquest camí de reducció, la setmana que ve quedaria per davall dels 25, l’última frontera perquè el País Valencià arribe oficialment a l’anomenada nova normalitat. 

Els contagis de la Plana Baixa llastren tot Castelló

Per demarcacions la situació és prou homogènia, amb l’excepció de Castelló, on encara resisteix un indicador en risc mitjà, el de la incidència en 14 dies, ara en 53 casos per cada 100.000 habitants. Això és conseqüència de l’acumulació de contagis que des de fa quasi un mes viu la Plana Baixa

Les dades municipals que dues vegades a la setmana ofereix la Conselleria mostren que la situació en aquesta comarca tendeix a millorar, però de moment no amb suficient rapidesa, cosa que llastra el balanç global de Castelló i, per extensió, de tot el territori valencià.

També et pot interessar

stats