La Comunitat Valenciana tramita onze sol·licituds d’eutanàsia

Les associacions que defenen el dret a morir asseguren que falta transparència i formació per als professionals

La Comunitat Valenciana tramita onze sol·licituds d’eutanàsia / À Punt NTC

Des que es va aprovar la llei d'eutanàsia al juny, ara fa sis mesos, a la Comunitat Valenciana s'han tramitat onze sol·licituds, huit favorables i tres desfavorables. És tota la informació que ha facilitat la Conselleria de Sanitat Universal.

Les associacions que defenen el dret a morir dignament diuen que, tot i que la norma s'està complint, falta transparència, informació a la ciutadania i formació per als professionals que han d'iniciar els tràmits. 

El president de la Federació d'Associacions de Dret a Morir Dignament, Javier Velasco, explica que la Comunitat Valenciana és l'única juntament amb Canàries que no han fet públic els membres de la comissió de garantia i avaluació. “No entenem aquest obscurantisme, què hi ha darrere", assegura. 

Volen també que es faça públic el percentatge de sanitaris objectors i el perfil de malalts que sol·liciten morir dignament i la resposta, diuen les associacions, és sempre el silenci. "Ara que tenim la llei, per què no donar normalitat al que és normal, encara que siga dolent”, es pregunta Velasco. 

Les associacions que defenen el dret a morir dignament insisteixen que continuaran lluitant per a aconseguir que l'eutanàsia deixe de ser un tabú.

També et pot interessar

stats