La Comunitat Valenciana torna al nivell de contagis de març: més de 2.000 nous positius en una setmana

Sanitat ha notifica aquest dissabte 373 nous contagis, dels quals un centenar s'han originat en els brots vinculats a viatges de final de curs

Una dona passeja amb la mascareta al braç
Una dona passeja amb la mascareta al braç / EFE

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha notificat aquest dissabte 373 nous casos de coronavirus, una xifra de contagis diaris que no es registrava des del passat 8 de març.

Amb els positius registrats en les últimes 24 hores, ja són 2.009 casos en l’ultima setmana, una suma que no es repetia tampoc des de les mateixes dates, quan començàvem els descens de la tercera onada.

Aquest increment dels positius eleva la mitjana mòbil, a set dies, a 322 casos, una dada que tampoc veiem des d’aleshores. Aquesta mitjana s’havia mantingut des de l’inici de juny entre els 187 i 209 contagis diaris, amb lleugeres pujades i baixades.  

Tres brots vinculats a viatges escolars

Dels 373 nous contagis comunicats aquest dissabte per Sanitat, 100 s'haurien produït en els brots originats en viatges escolars. La conselleria ha informat de dos nous brots de coronavirus vinculats als col·legis Mas Camarena i Germans Maristes, amb 13 i 24 alumnes contagiats i que se sumen al macrobrot de Mallorca, amb 67 persones contagiades a la Comunitat Valenciana.

Puja la incidència acumulada i entrem en risc mitjà

Amb la forta pujada dels contagis, es dispara la incidència al territori valencià i passem d'estar en risc baix a risc mitjà de contagi. Segons les dades que ofereix el Ministeri de Sanitat, la Comunitat Valenciana té una incidència acumulada en els últims 14 dies de 55,9 casos per cada 100.000 habitants. Aquest escenari no es donava des de l’11 de març, quan la incidència era de 54,1 contagis. 

Vora 400.000 positius des de l'inici de la pandèmia

La Comunitat Valenciana s'aproxima a la barrera dels 400.000 contagis per coronavirus des del inici de la pandèmia, amb 399.994 persones infectades. Per províncies, València n’acumula 209.240 (265 més aquest dissabte), 41.400 a Castelló (21 nous casos) i 149.356 a Alacant (87 nous casos).

Arran de l’increment de les xifres i la fi de l’ús obligatori de la mascareta en espais públics, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha fet una crida a la "calma i serenitat" per a evitar que la relaxació de les mesures sanitàries es convertisca en un caos. 

També et pot interessar

stats