La Comunitat Valenciana tindrà immunitat de grup “entre la primera i la segona setmana de setembre”

El cap del Consell anuncia que la vacunació dels menors de 19 anys començarà a principi de setembre

Una jove rep la vacuna en el punt de vacunació habilitat en la Universitat de València per a administrar les dosis als estudiants del programa Erasmus
Una jove rep la vacuna al punt de vacunació habilitat a la Universitat de València per a administrar les dosis als estudiants del programa Erasmus / Ana Escobar (Efe)

“La primera o la segona setmana de setembre” el 70% de la ciutadania del nostre territori tindrà ja la pauta completa de vacunació. Per a aconseguir-ho, entre altres terminis, els valencians menors de 19 anys començaran a rebre les dosis contra el coronavirus a principis de setembre. Són els plans del Consell, que ha desvelat aquest dijous el president de la Generalitat, Ximo Puig, en la mateixa roda de premsa en què ha anunciat que sol·licitarà al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJ) implantar noves restriccions per a controlar el repunt de contagis a la Comunitat Valenciana.  

El cap del Consell ha defés “el gran actiu” que suposa la vacunació. “Estem en la fase final de la vacunació. Accelerarem tot el possible per a frenar el virus”, ha insistit. Segons els càlculs de la Generalitat, “entre la primera i la segona setmana de setembre estarà vacunada el 70% de la població valenciana”, segons ha indicat Puig. Més encara, el president de la Generalitat ha anat més allà en assenyalar que “abans d’acabar l’estiu se superarà àmpliament el 70% de la població vacunada”.

Perquè això siga possible, com ha anunciat aquest dijous Puig, durant la sessió de control a les Corts, la vacunació dels joves d’entre 20 i 29 anys començarà a principis d’agost, “una setmana abans del previst”, segons ha puntualitzat. Un mes després, a principi de setembre, la dels menors de 19 anys. Així mateix, i pel que fa a les persones d’entre 60 i 65 anys pendents de rebre la pauta completa, rebran la segona dosi “entre aquesta setmana i la següent”.

També et pot interessar

stats