La Comunitat Valenciana tindrà 55 platges sense fum aquest estiu

La Conselleria de Sanitat Universal ha activat un pla de conscienciació per a no fumar en quatre de les platges de València

Platja de Sant Antoni a Cullera / À Punt NTC
Platja de Sant Antoni a Cullera / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal ha intensificat les campanyes preventives contra el consum de tabac per a conscienciar sobre els riscos que suposa per a la salut del consumidor, i sobre la potent capacitat addictiva que genera, amb la finalitat de crear més espais lliures de fum.

Així, aquest 31 de maig, Dia Mundial contra el Tabac, la conselleria reafirma el seu compromís amb una campanya en què tractarà de conscienciar la població sobre els problemes que pot generar fumar a les platges. Actualment, ja hi ha 55 platges de la Comunitat Valenciana adherides a la Xarxa de Platges sense Fum, a la qual s'han unit en les últimes hores quatre de les platges del sud terme de València: les platges de la Devesa, la Garrofera, el Saler y l'Arbre del Gos, per a un total de 12,1 quilòmetres de costa.

També cal destacar d'aquestes 55 platges la del Serradal, primera platja sense fum de Castelló de la Plana. La seua alcaldessa, Amparo Marco, ha remarcat que "continuem generant espais saludables per a les persones i per al territori, protegits dels efectes nocius del fum del tabac i de les seues deixalles".

Aquesta és una xarxa a la qual pot adherir-se qualsevol ajuntament que té llocs sensibles com platges d'arena, de roca, fluvials, etc., i que decideix de manera total o parcial delimitar aquestes zones amb la consideració d'espais lliures de tabac, que són identificats i senyalitzats i per als quals es designen unes persones com a mediadores que han de vetlar-ne pel compliment.

En eixe sentit, la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, ha fet una crida per a intentar que la gent siga responsable en les seues visites a les platges i es consciencie que són espais públics d'ús general que s'han de respectar i cuidar perquè tots els puguen gaudir. Així mateix, també ha explicat que l'acció de l'home és intrínseca a la generació de residus i els canvis en la qualitat de l'aire, fet pel qual coordinar una estratègia autonòmica d'educació ambiental és part fonamental per a la millora d'aquests espais.

En el següent interactiu pots localitzar les diferents platges sense fum que hi ha al territori valencià:

També et pot interessar

stats