La Comunitat Valenciana supera el miler de contagis de Covid per segon dia consecutiu

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 1.334 nous casos, la xifra diària més alta des de mitjan agost 

Personal sanitari de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell en una UCI
Personal sanitari en una UCI / Agències

La Comunitat Valenciana manté la tendència a l’alça de la cinquena onada, que es va iniciar a mitjan octubre, en acabar la majoria de les restriccions per contindre l’avanç de la Covid. Per segon dia consecutiu, supera el miler de contagis de coronavirus, una situació que no es donava des de mitjans d’agost, quan començava a baixar la quarta onada de l’estiu. 

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat aquest dijous 1.334 nous casos, la xifra diària més alta des del 13 d’agost, quan es van registrar 1.439 positius en només un dia. 

Pugen els casos actius, que ja superen els 8.000. Hui dia hi ha 8.379 valencians i valencianes malaltes de Covid al territori valencià, que representen només l’1,55% del total de contagis des que va començar la crisi sanitària, al març de l’any passat. 

Un altre indicador que també augmenta és el de la pressió hospitalària, tot i que a menor ritme que els positius, gràcies a l’àmplia cobertura de la vacunació. En aquests moments hi ha 363 persones malaltes als hospitals valencians, 11 més que dimecres passat. Pel que fa a les unitats de cures intensives, puja el nombre d’hospitalitzats en vigilància intensiva, fins a 62 hui dia. 

D’altra banda, Sanitat Universal ha notificat la defunció de dues persones, de 57 i 84 anys. Per tant, el total de decessos des de l’inici de la pandèmia ascendeix a 7.912. 

Quant als brots, des de l’última actualització se n’han comunicat tres grans de 10 o més casos, tots d’origen social. Aquests brots han tingut lloc a Benicarló, amb 11 casos associats; Benidorm, amb 13 positius; i Xilxes, amb 11 contagis. 

La incidència puja 17 punts en un dia, fins als 167 casos

Amb l’escalada dels contagis, puja la incidència acumulada al territori valencià. Si atenem a l’última actualització del Ministeri de Sanitat, la incidència acumulada en els últims catorze dies torna a pujar, per segon dia consecutiu, 17 punts i se situa ja en els 167 casos per cada 100.000 habitants. 

La incidència valenciana se situa de nou per damunt de l’espanyola, que aquest dijous puja onze punts. Actualment el conjunt de les comunitats autònomes tenen IA de 160 positius per cada 100.000 habitants. 

Pel que fa a la pressió hospitalària en els centres sanitaris valencians, l’ascens és menys significatiu. En aquests moments, el 3,53% dels llits de planta estan ocupats per malalts de Covid (3,41% ahir), un percentatge que ascendeix fins al 8,93% en el cas de les UCI (8,59% ahir).

També et pot interessar

stats