La Comunitat Valenciana, de nord a sud, en risc extrem d'incendis forestals

No es pot circular per pistes ni camins forestals i continuen tancats 17 dels 22 parcs naturals

Previsió de risc d'incendis a la Comunitat Valenciana
Previsió de risc d'incendis a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

Tot el territori de la Comunitat Valenciana està aquest dissabte preemergència per risc de patir incendis forestals. L'avís és de nivell tres, el més alt. Això significa que està absolutament prohibit fer foc a la muntanya fins i tot en paellers i zones d'acampada.

A comarques del nord com els Ports i el Maestrat, a més poden produir-se les tempestes seques acompanyades per llamps que poden provocar incendis.

A més, 17 dels 22 parcs naturals valencians estan tancats al públic per la calor i pel risc d'incendis. Són els de la Serra d'Irta, el Penyagolosa, el Desert de les Palmes, la Tinença de Benifassà, la Serra d'Espadà, la Calderona, Sot de Xera, la Pobla de Sant Miquel, Túria, les Gorges del Cabriol, la Serra de Mariola, la Font Roja, el Montgó, la Serra Gelada, el Prat de Cabanes, la Marjal de Pego-Oliva i l'Albufera.

El cap de setmana es presenta amb sol, humitat i màximes de 30 °C a 35 °C a la major part del territori. Les mínimes també seran elevades, amb valors de 18 °C a 24 °C, puntualment superiors al litoral central i sud. Durant el matí tindrem núvols baixos al sud i àrea de les comarques centrals i de vesprada creixeran núvols d'evolució a l'interior de Castelló, que podrien deixar algun ruixat puntual. El vent bufarà fluix, amb predomini de les brises de vesprada.

També et pot interessar

stats