“La calor és insuportable”: les altes temperatures obliguen els turistes i el veïnat a buscar plans alternatius

Opten per remeis refrescants, com anar a centres comercials o piscines, per a sobreviure a un dia de calor sufocant

El veïnat pateix una calor sufocant al centre de València / À Punt NTC

La ponentada s'ha acarnissat aquest dijous de vesprada a l’interior i part del litoral de València, així com a les comarques centrals i al sud d'Alacant, on el mercuri ha superat els 43 graus en bona part dels municipis. Unes temperatures que l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha qualificat d'històriques. Encara que el ponent ha buidat els carrers, els turistes més valents s’han pogut veure pel centre de València. Dues joves de Còrdova asseguren estar-hi acostumades i en un dia com hui diuen “sentir-se com a casa”. En canvi, la majoria dels visitants reconeixen que la calor “és insuportable” i quasi no han pogut veure res. 

Amb aquesta ponentada, cal buscar refugi, i valencians i valencianes ho saben. Hui els centres comercials estaven de gom a gom, i fins i tot anar al supermercat és un molt bon pla. “Com per anar a la platja amb aquesta ponentada”, afirmen. 

Més alternatives per a un dia en què s'han polvoritzat tots els rècords són quedar-se a casa amb l’aire condicionat o anar a la piscina. De fet, molts ajuntaments han obert les portes de les piscines municipals sense cobrar entrada i altres ampliaran l'horari. Remeis refrescants, per a sobreviure a un dia de calor sufocant.

També et pot interessar

stats