La Comunitat Valenciana és la primera en nombre d’ofegaments a Espanya

Des del mes de juny fins ara han mort vint-i-sis persones a les platges i els rius del territori valencià

Nombre d'ofegats a la Comunitat Valenciana per mesos
Nombre d'ofegats a la Comunitat Valenciana per mesos / À Punt NTC

Un estiu més som primers a Espanya en nombre d'ofegaments. Des del mes de juny fins ara ja han perdut la vida vint-i-sis persones a les platges i els rius del territori valencià. Només al mes de juliol hi va haver setze ofegaments, als quals cal sumar-ne sis el juny i quatre des del principi d'agost fins ara.

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha identificat cinquanta zones on desaconsella el bany pel perill que suposa. Entre altres, podem trobar l'Assut d'Antella; l'embassament d'Arenós, a Montanejos; la presa de Xulilla i altres tolls al voltant del Millars, com el Salto de la Novia de Navaixes.

Els corrents d'aigua són perillosos a les zones pròximes als rius i als embassaments, però també a la mar. Aquesta setmana, a Santa Pola, una banyista de dènou anys va quedar atrapada en un corrent marí i un dron de rescat la va localitzar en menys de quaranta segons. L'aparell li va llançar dos salvavides mentre els equips de vigilància s'acostaven en canoa i moto aquàtica per a traure-la de l'aigua sana i estàlvia. Els vint drons desplegats en el projecte Platges Segures de la Generalitat ja han fet huitanta-set rescats des que ha començat l'estiu.

També et pot interessar

stats