Rescaten una jove a Santa Pola amb un dron que li ha llançat dos salvavides

La jove banyista s'ha quedat a la deriva pels corrents marins

La jove va surar amb el salvavides fins que va arribar una embarcació / À Punt NTC

Una jove de 19 anys, que havia quedat atrapada a uns 300 metres de la vora de la mar de Santa Pola (Baix Vinalopó) a causa dels corrents, ha sigut rescatada amb l'ajuda d'un dron, que li ha llançat dos jupetins salvavides que ha usat fins que ha arribat a socórrer-la una embarcació.

La jove banyista, que s'havia quedat a la deriva pels corrents marins, ha pogut ser rescatada per un dels drons del servei de prevenció i rescat contractat per la Generalitat, que li ha llançat un primer jupetí que no s'ha autounflat. Sí que ha anat bé el mecanisme amb el de recanvi, han informat fonts de la companyia que opera aquests artefactes, General Drons.

El pilot de la companyia ha conduït l'aparell fins a la jove en menys de 40 segons, però l'incident amb el primer jupetí ha fet que el rescat s'allargara una mica més. Finalment, el segon ha permés que la jove surara fins que els serveis de socorrisme han arribat per a traure-la de la mar.

"El dron em va salvar la vida, estava exhausta i el corrent no em deixava eixir de la mar", ha assenyalat la víctima en el comunicat.

En el que va d'aquest estiu, els drons de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ja han assistit a 87 emergències en tota la Comunitat a partir dels més de 600 vols realitzats sobre uns 1.611 km de costa.

També et pot interessar

stats