La Comunitat Valenciana, líder en reciclatge de medicaments

El SIGRE compleix 16 anys de servei amb un increment del 5% en la taxa de recollida de medicines no usades.

El 93% de les vivendes valencianes revisa el contingut de la farmaciola de casa amb regularitat
El 93% de les vivendes valencianes revisa el contingut de la farmaciola de casa amb regularitat

Els punts del Sistema Integrat de Gestió i Recollida d'Envasaments (SIGRE) compleixen 16 anys a la Comunitat Valenciana. Som líders en la recollida de restes de medicaments no consumits i caducats d'origen domiciliari amb un creixement de 4,97% respecte al 0,66% de la mitjana espanyola.

Amb esta iniciativa, al llarg d'estos 16 anys, hem aconseguit impedir la tala de 54.000 arbres i estalviar 23 milions de kWh, 27 milions de litres d'aigua i l'emissió de 7.640 tones de CO2. Per a commemorar la implantació d'aquests punts, s'ha fet una trobada informativa a València. El director general de Sigre, Juan Carlos Mampaso, ha explicat la importància mediambiental i sanitària del reciclatge de medicaments i ha recordat que els envasos buits i les restes de medicaments que ja no són necessaris o que han caducat han de depositar-se en el Punt SIGRE de la farmàcia. Si es tiren al fem o al desguàs, estem contaminant la terra, els rius i els ecosistemes. Mampaso assegura que estos punts són l'única manera de garantir que els residus rebran el tractament mediambiental adequat.

Segons les investigacions impulsades per Sigre, el 93% de les vivendes valencianes revisa el contingut de la farmaciola de casa amb regularitat. En el 95% dels casos que es revisen, es retira algun medicament caducat i en el 48%, ens desfem de medicaments que ja no són necessaris. El 87% de les vivendes valencianes té l'hàbit de reciclar els envasos dels medicaments. I el 97% dels valencians considera que tirar les restes de medicaments pel desguàs perjudica el medi ambient. La Comunitat Valenciana disposa de 2.299 punts SIGRE a les farmàcies: 292 a Castelló, 1.209 a València i 798 a Alacant. Estos punts estan subjectes a la nova llei de gestió de residus de la Unió Europea, que introdueix el concepte de l'economía circular, és a dir, que els productes circulen més temps, per a minimitzar els residus i fomentar la reutilització.

També et pot interessar

stats