La Comunitat Valenciana és líder en cooperació internacional amb un 7,4% més de pressupost en 2023

Es destinen 71,9 milions d'euros, 14 euros per persona i any enfront de la mitjana estatal de 8 euros

Participants en la presentació a València de l'Informe d'Ajuda Oficial al Desenvolupament autonòmica 2023
Participants en la presentació a València de l''Informe d'ajuda oficial al Desenvolupament autonòmica 2023' / coordinadoraongd.org

La Comunitat Valenciana manté el lideratge en cooperació internacional amb un augment dels pressupostos autonòmics del 7,4% en 2023, que es tradueixen en 71,9 milions d'euros, 14 euros per persona i any enfront de la mitjana estatal de 8 euros.

Malgrat el creixement, cap comunitat autònoma compleix els compromisos amb la cooperació, ja que la mitjana d'inversió se situa en el 0,1%, lluny del compromís del 0,7%, segons l'Informe d'Ajuda Oficial al Desenvolupament autonòmica 2023 presentat a València. La Comunitat Valenciana dedica un 0,2% dels pressupostos autonòmics.

La presidenta de la Coordinadora Valenciana d'ONGD, Cristina Ramón, ha valorat el treball fet durant els últims anys i espera que seguisca el camí dels compromisos signats pels partits polítics en campanya electoral per a avançar fins al 0,4% dels pressupostos autonòmics en aquesta legislatura.

"És imprescindible avançar perquè estem en un context de crisi global que manté 685 milions de persones en pobresa extrema i més de 108 milions com desplaçades forçoses a causa de guerres o desastres naturals", ha afirmat.

La negociació dels pressupostos autonòmics que tindran lloc en la Comunitat Valenciana i en la resta de comunitats autònomes en les pròximes setmanes ha de ser "una oportunitat" per a demostrar el compromís de la immensa majoria dels partits amb la nova llei de cooperació, segons considera.

Per part de la Generalitat, el secretari autonòmic de Família i Serveis Socials, Ignacio Grande, i el director general d'Inclusió i Cooperació, Pedro Carceller, han defensat avançar en el compromís d'augmentar els pressupostos per a cooperació internacional.

També et pot interessar

stats