La Comunitat Valenciana acumula vora el 19% dels casos d’especial rellevància del sistema VioGén

La que més casos d’especial rellevància acumula és Alacant, que en té 613, seguida de València, amb 517, i Castelló, 276

Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta
Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta / À Punt NTC

A Espanya hi ha 7.771 casos d’especial rellevància registrats en el sistema de protecció a víctimes de violència de gènere VioGén, dels quals, 1.406 estan a la Comunitat Valenciana, xifra que representa el 18,9% del total estatal, segons ha informat la Secretaria d’Estat de Seguretat aquest dijous.

D’aquestes 1.406 víctimes de violència de gènere amb casos d’especial rellevància, 1.235 han rebut una valoració policial de nivell de risc mitjà, 168 de risc alt i 3 de risc extrem. Totes elles són les candidates a rebre un avís per part del Ministeri de l’Interior si el seu maltractador té antecedents per violència masclista, segons la Secretaria d’Estat de Seguretat.

La nostra és la segona comunitat autònoma amb més casos de violència de gènere catalogats com d’especial rellevància, només superada per Andalusia que en té 1.938. Les següents autonomies amb més casos d’aquest tipus són la Comunitat de Madrid, amb 824, i les Illes Balears, amb 572. Però açò no significa estrictament que siguen autonomies amb més casos de violència on la dona corre un especial perill perquè, com que hi ha casos per tot el país que no es denuncien podria significar que en aquestes comunitats es denuncia més, o que els serveis policials que avaluen la gravetat dels casos tenen una sensibilitat diferent. 

Per províncies, la que més casos d’especial rellevància acumula és Alacant, que en té 613, seguida de València, amb 517, i Castelló, 276. És destacable el fet que Alacant tinga més casos d’aquest tipus quan la província de València té 700.000 habitants més, una diferència que es repeteix també quan mirem les estadístiques d’assassinats masclistes al territori valencià

També et pot interessar

stats