Compromís proposa una subvenció per introduir millores ergonòmiques per a les 'kellys'

La mesura va en la línia de l'adoptada recentment pel govern balear, que obliga els hotels de 4 i 5 estreles a canviar els llits tradicionals per llits elevables

Es proposen mesures ergonòmiques que faciliten el treball de les kellys
Es proposen mesures ergonòmiques que faciliten el treball de les kellys / Imatge d'arxiu

La portaveu adjunta de Compromís en les Corts, Mònica Álvaro, ha presentat una proposta perquè el Consell cree una subvenció que permeta als establiments hotelers adoptar mesures ergonòmiques que faciliten el treball de les cambreres de pis, conegudes com les 'kellys'.

A principis d'any, aquest col·lectiu demanava que s'ampliara a totes les comunitats la normativa aprovada pel govern balear que obliga els hotels de 4 i 5 estreles a canviar els llits tradicionals per llits elevables. I és que el 67% de les cambreres de pis de la Comunitat Valenciana desenvolupen malalties cròniques a conseqüència de la faena, i el treball de fer els llits és el que més lesions provoca.

La diputada recorda que en els últims mesos territoris com les Illes Balears han adoptat mesures per tractar d’impulsar el compliment del sector amb la legislació relativa a la prevenció de riscos laborals. "Parlem de mesures com l’elevació dels llits, que busquen facilitar el treball a les cambreres de pis i al mateix temps reduir-ne els riscos ergonòmics”.

Segons Álvaro, els establiments que s’acullen a les subvencions, en cap cas podran incrementar la càrrega de treball de les cambreres de pis, i hauran de tindre en vigor els plans de prevenció, així com l’avaluació de riscos.

La diputada de Compromís ha explicat que la iniciativa naix d’una reunió mantinguda amb el col·lectiu de les cambreres de pis, Las Kellys, de Benidorm amb l’objectiu de fer una proposta per modernitzar el sector del turisme.

“A més de centrar-se en el benestar de les cambreres de pis, també les reivindiquem com a motor i part fonamental de l’engranatge del sector turístic”, ha assegurat Álvaro.

“Treballar de forma coordinada amb el sector turístic per la millora de les condicions laborals és fonamental per crear una estructura sòlida que faça del nostre turisme un turisme de qualitat en tots els seus aspectes. La indústria turística valenciana, un motor del nostre creixement econòmic, no pot ser aliena als avantatges que inclouen la introducció de certes mesures pel que fa al benestar ergonòmic i psicosocial de les persones treballadores”, ha conclòs la portaveu adjunta de Compromís, Mònica Álvaro.

També et pot interessar

stats