Una associació de cambreres de pis projecta una plataforma de reserva d'hotels amb un segell just i de qualitat

El col·lectiu ha iniciat una campanya de captació de fons per a dur a terme una app a la qual només es podran adherir els allotjaments que complisquen els drets d'aquests professionals

Les cambreres de pis volen millorar la seua situació laboral / À Punt NTC
Zaida Ruiz
18 d'agost 2021 - 16:31

L'associació de cambreres de pis ha iniciat una campanya de captació de fons per a crear una plataforma de reserva d'hotels a la qual només es podran adherir aquells allotjaments que complisquen els drets de les professionals que netegen els hotels. Es tracta d'una espècie de segell de qualitat.

Per a la creació d'aquesta aplicació el col·lectiu, les Kellys, ha iniciat una campanya de finançament col·lectiu mitjançant donacions econòmiques, amb la que de moment han aconseguit recaptar més de 34.000 euros. L'objectiu, arribar als 60.000 euros que necessiten per a poder desenvolupar la plataforma.

Situació a la que s'enfronten les Kellys a alguns hotels
Situació a la que s'enfronten les Kellys a alguns hotels / À Punt NTC

Els motius d'aquesta iniciativa són diversos. D'una banda, la càrrega de treball que han de suportar en fer front a la mala situació en què queden algunes habitacions quan els seus usuaris les abandonen. Es tracta d'una estampa prou freqüent a la qual s'enfronten les cambreres de pis als hotels de Benidorm, segons han explicat a À Punt, i que pot incloure roba interior per terra, mascaretes, tovalloles, restes de menjar i tot un cúmul de brutícia i desode. Des de l'associació denuncien que la situació agreuja més encara, si de cas, les "precàries condicions laborals" que aquest col·lectiu ve denunciant des de fa temps.

L'objectiu d'aquesta app és que quan l'usuari o usuària faça una reserva en un hotel que tinga la garantia que l'establiment respecta els drets laborals de les treballadores i treballadors de la neteja. Yolanda García, portaveu de les Kellys de Benidorm, ha explicat que les condicions de faena d'aquests professionals han empitjorat en temps de pandèmia.

També et pot interessar

stats