Compromís posarà un psicòleg per centre de salut a si governa

Baldoví i Ribó prometen un pla de xoc per a abordar la salut mental des dels ambulatoris amb la incorporació d’un centenar de professionals

Baldoví i Ribó, al centre, amb els representants del Col·legi de Psicologia de la Comunitat Valenciana en la reunió d'aquest dimecre
Baldoví i Ribó, al centre, amb els representants del Col·legi de Psicologia de la Comunitat Valenciana en la reunió d'aquest dimecres / Compromís

Un psicòleg en cada centre de salut. És el que han promés el candidat de Compromís a la presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, i el candidat a la reelecció a l’alcaldia de València, Joan Ribó, si governen després de les eleccions del 28 de maig.

Així ho han manifestat els dos candidats abans de la reunió que han tingut amb membres del Col·legi de Psicologia de la Comunitat Valenciana per a debatre aquesta i altres propostes electorals en matèria de salut mental.

"Des de Compromís sempre hem dit que la sanitat ha de ser una de les grans prioritats en el pròxim govern, i també recuperar eixos 800 milions que ens deu l'Estat per l'atenció que fem durant els mesos d'estiu a la gent desplaçada", ha destacat Baldoví, que ha apostat per invertir eixos diners en l’atenció primària, aquella que presten els centres de salut.

En aquest sentit, el candidat ha subratllat la necessitat "d’atendre d'una vegada per sempre" la salut mental en el marc dels ambulatoris. "Per això, la proposta de hui és que en cada ambulatori, en cada centre de salut, hi haja un psicòleg que atenga les persones, perquè no podem deixar que la salut mental només se la puga permetre qui tinga recursos", ha afirmat.

El candidat a l'alcaldia de València, Joan Ribó, ha lamentat que, a conseqüència de la pandèmia, hi ha "un creixement molt fort dels problemes psicològics, psiquiàtrics i fins i tot de les amenaces de suïcidi". Tot i els esforços municipals amb programes amb els col·legis i entre les persones majors, Ribó ha reconegut que "no hi ha suficient amb això" perquè "la salut mental està en aquests moments molt deteriorada".

Per això, ha plantejat la incorporació d'un centenar de psicòlegs, dels 800 que es distribuirien arreu del territori, als centres de salut municipals com "un element de xoc": "En tots els centres de salut volem que hi haja un psicòleg, en tots els barris, districtes i pobles de València".

També et pot interessar

stats