Compromís per Mislata demana investigar si hi ha immatriculació fraudulenta en un edifici de l'Església

Reclamen que s'estudie si la titularitat és de conformitat amb la llei o si l'edifici ha de tornar a titularitat pública

El despatx parroquial de l'església de Nostra Senyora dels Àngels, a Mislata / À Punt NTC

El Grup Municipal Compromís de Mislata ha demanat a l'Ajuntament que òbriga una investigació per a saber si l'immoble de tres plantes ubicat al costat de la parròquia de Nostra Senyora dels Àngels, on està el despatx parroquial, és una immatriculació fraudulenta i ha de tornar a titularitat pública.

"No reclamem que s'expropie: simplement que s'estudie si la titularitat es va fer de conformitat amb la llei o si, segons pareix, és una de les immatriculacions que s'han fet de forma il·legítima", ha explicat Javier Gil, regidor de Mislata.

Santiago Rosado, membre de l’executiva de Compromís de Mislata, ha assegurat que segurament l’Església ja feia ús dels terrenys quan formaven part de l’horta. "És molt difícil saber qui era el titular fa 200 anys sense una investigació seriosa", ha argumentat.

Si s'acabara demostrant, aquest seria un dels 912 immobles immatriculats per bisbes i arquebisbes valencians entre 1998 i 2015. Segons aquesta llista, 726 són esglésies o temples. La resta d'immobles són edificis, cases, garatges, finques o fins i tot restaurants, horts i tota classe de terrenys.

Raquel Ortiz, de l’Agrupació València Laica, ha assegurat que en realitat són molts més i que la llista del govern és incompleta. "Nosaltres volem les dades des del 1946 fins ara", ha explicat. Segons les estimacions de l’associació, al conjunt de l’Estat espanyol hi hauria uns 100.000 béns immatriculats per l’Església, i no els vora 35.000 que s’arrepleguen oficialment.

També et pot interessar

stats