Compareixen davant el jutge del cas Alqueria els exdirectius socialistes de Divalterra suposadament posats a dit

Miguel Ángel Ferri i Salvador Femenia han contestat totes les preguntes, però els altres tres s'hi han negat a declarar.

Miguel Ángel Ferri (esquerra) i Salvador Femenia (dreta) ixen del jutjat
Miguel Ángel Ferri (esquerra) i Salvador Femenia (dreta) ixen del jutjat

Aquest divendres han comparegut davant el jutge que investiga el cas Alqueria els cinc antics responsables de Divalterra, l'antiga Imelsa, vinculats al PSPV que suposadament es van contractar a dit. Són Miguel Ángel Ferri, gerent de l'empresa mixta d'aigües Egevasa; Lucas Ferrando, director de Regeneració de Zones Verdes; Manuel Carot, director de Gestió Forestal; Vicente Jiménez,  director de Promoció Econòmica; i Salvador Femenia, guanyador de les eleccions municipals a l'Alqueria de la Comtessa, a la Safor.

Femenia i Ferri han contestat les preguntes del jutge i del fiscal i, segons han informat a À Punt NTC fonts coneixedores del cas, en la seua declaració han defés que no tenien constància de cap irregularitat en els seus contractes i que tampoc tenien funcions d'alts càrrecs perquè no tenien accés a comptes bancaris ni podien gestionar contractes. La resta de persones citades s'hi han negat a declarar.   

En eixir del jutjat, Femenia ha dit que la declaració "ha anat bé". Ferri, per la seua banda, ha assegurat que no tenen res a amagar. 

Un informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) considera il·lícites les contractacions com a personal d'alta direcció de l'empresa pública que gestiona la Diputació de València, ja que considera que es van fer sense els preceptius informes jurídics i financers. Els cinc socialistes citats aquest divendres figuren com a investigats en el cas Alqueria, junt amb quatre ex-alts càrrecs vinculats a Compromís. Aquests van comparéixer davant el jutge dilluns i es van negar a declarar, perquè asseguraren que desconeixien de què se'ls acusa.

El cas Alqueria investiga l'expresident de la Diputació de València Jorge Rodríguez i sis membres més de la corporació per prevaricació i malversació.

També et pot interessar

stats