Comencen els preparatius per a la celebració de la Cordà de Paterna

L’Ajuntament ha iniciat aquesta setmana el muntatge de l’enreixat i les estructures de protecció al llarg dels 120 metres del carrer Major, on tindrà lloc la celebració

Els operaris preparen el carrer Major per a la celebració de la Cordà
Els operaris preparen el carrer Major per a la Cordà / Ajuntament de Paterna

L'Ajuntament de Paterna ha iniciat aquesta setmana el muntatge de l'enreixat i les estructures de protecció per a la celebració de la Cordà. Aquestes tasques es prolongaran fins al mateix dia en què es farà l'acte de foc, en la matinada següent a l'últim diumenge d'agost.

El muntatge d'aquestes proteccions és de gran importància a causa de l'elevada quantitat de coets que es disparen en el transcurs de la Cordà, on es concentren prop de mil quilos de pólvora en un breu període de temps, recorda la regidora de Turisme, Cultura i Foc, Teresa Espinosa.

En concret, mitjançant la col·locació de l’enreixat, així com de les planxes protectores, es cobriran les més de cinquanta façanes de la via urbana perquè estiguen protegides durant la celebració.

Una brigada d'operaris de l'empresa municipal Gestió i Serveis de Paterna s'encarrega de fer aquests treballs de protecció. També s’encarregaran de certificar la seguretat dels ancoratges i l'estabilitat de les proteccions a mesura que avança la instal·lació al llarg dels 120 metres del carrer Major.

Els comerços, situats a les plantes baixes, seran els últims en ser protegits amb l'objectiu de facilitar l'activitat, així com els portals dels habitatges per a permetre el pas de veïns. 

També et pot interessar

stats