Comencen les oposicions al cos de mestres amb vora 20.000 aspirants

En total s’ofereixen 1.228 places, de les quals 123 estan reservades per al personal amb diversitat funcional, dividides en set especialitats

Aspirants al cos de mestres, moments abans de començar el primer examen, aquest dissabte
Aspirants al cos de mestres, moments abans de començar el primer examen, aquest dissabte / Generalitat

Aquest dissabte comencen les oposicions del personal docent del cos de mestres corresponent al 2021, unes proves que estaven previstes per a l’any passat, però que s’hagueren de posposar a causa de la pandèmia.

És l’última convocatòria de totes les que ha convocat el govern del Botànic des del 2018, en què s’han adjudicat un total de vora 13.000 places de diferents àmbits laborals dependents de l’administració. 

Aquest dissabte es farà la prova A, que consisteix en el desenvolupament, per escrit, d'un tema elegit per les persones aspirants dels que traga, a l'atzar, el tribunal de manera proporcional al nombre de temes del temari de cada especialitat. La prova B, una prova pràctica que permetrà comprovar que es té una formació científica i un domini de les habilitats tècniques corresponents a l'especialitat a la qual s'opta, serà dissabte vinent. Finalment, la programació didàctica s’haurà d’entregar abans del dimecres 22 de juny.

S’ofereixen 1.228 places corresponents al torn d’ingrés lliure, un 10% de les quals (123) estan reservades per al personal amb diversitat funcional de grau igual al 33 % o superior, sempre que superen les proves selectives.

Distribució per especialitats

En aquesta oposició se'n convoquen 452 de primària; 388 d'infantil; 132 de pedagogia terapèutica; 128 places d'anglés; 62 d'audició i llenguatge; 34 d'educació física, i 31 de música. En cadascuna d'aquestes set especialitats hi ha una reserva del 10% de les places per a persones amb diversitat funcional igual o superior al 33%.

El CSIF demana les millors condicions

El sindicat CSIF ha instat la Conselleria que garantisca les millors condicions tant per als opositors i opositores que es presenten com per als tribunals. Demanen unes condicions climàtiques adequades a les aules i una coordinació del treball que evite “jornades maratonianes”, mentre que lamenta l'escassa digitalització en les comunicacions.

En un comunicat de premsa assenyalen que aquestes oposicions no es desenvolupen amb una previsió adequada i adverteix de la falta d'habilitació d'una plataforma per a l'accés continu a qualificacions per part d'opositors. També lamenten que no s’hagen aplicat “mesures de major transparència” en tot el procés, ja que no s’ha atés la seua demanda que els tribunals citaren i explicaren les notes a qui sol·licite revisió, cosa que consideren “fonamental per a evitar errors futurs”.

També et pot interessar

stats