Comencen les obres a l'antiga Fe per al nou Espai Sanitari Campanar

El projecte comptarà amb un centre de salut, amb servei d'urgències 24 hores, que oferirà cobertura a les zones de Campanar, les Tendetes i el Calvari.

El projecte comptarà amb un centre de salut, amb servei d'urgències 24 hores, que oferirà cobertura a les zones de Campanar, les Tendetes i el Calvari
El projecte comptarà amb un centre de salut, amb servei d'urgències 24 hores, que oferirà cobertura a les zones de Campanar, les Tendetes i el Calvari / Europa Press

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública inicia aquest dijous les obres d'adequació per al servei d'urgències del nou Espai Sanitari Campanar-Ernest Lluch en l'edifici de l'antic hospital La Fe de València, amb una inversió de prop de 700.000 euros.

Es tracta de les obres previstes en la primera fase d'aquest nou espai sanitari i que consisteixen en la rehabilitació de l'edifici situat al carrer de Joaquín Ballester. Aquest nou espai comptarà amb el centre de salut Campanar II, que tindrà servei d'urgències les 24 hores, i oferirà cobertura a les zones de Campanar, les Tendetes i el Calvari.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha assenyalat que l'inici d'aquestes obres suposa el començament d'un projecte "que millorarà considerablement l'assistència sanitària als veïns d'aquesta zona de València, i els retornarà uns serveis sanitaris de qualitat que van perdre després del trasllat a Malilla de l'hospital La Fe de València".

Infraestructures previstes

El projecte Espai Sanitari Campanar-Ernest Lluch s'està desenvolupant en diverses fases i comptarà amb un centre de salut i un centre d'especialitats que en aquests moments es troben en la fase de la redacció dels projectes. Així mateix, al juliol es va anunciar el guanyador del concurs d'idees, que va recaure en Ignacio Carbonell Cantí, qui serà l'encarregat d'elaborar el pla específic per a la resta d'infraestructures que compondran aquest espai sanitari.

Així, hi ha previstos altres centres que completen el que serà aquest espai sanitari. Per exemple, es crearà un hospital de crònics i d’estada llarga, un centre de rehabilitació integral, quatre hospitals de dia per a l'atenció de trastorns mentals, un centre d'estudis en salut i gènere, una escola de salut, una casa del pacient i l'ampliació de l'aparcament subterrani.

També et pot interessar

stats