Comencen les obres del complex policial de Sapadors

El projecte de rehabilitació integral té un pressupost de 30 milions d’euros i està previst que s’execute en dos anys

Acte de inici de les obres de rehabilitació integral del complex de la Policia Nacional de Zapadores
Acte de inici de les obres de rehabilitació integral del complex de la Policia Nacional de Sapadors / Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana

El nou complex policial de Sapadors està més prop de ser realitat. Aquest divendres s’ha presentat el projecte integral de rehabilitació del complex policial, dotat amb 30 milions d’euros. Les obres començaren a principis de març i tenen una duració prevista de 24 mesos.

Per a dissenyar el projecte, s’ha tingut en compte que el complex ocupa les antigues instal·lacions de la Base General Almirall, construïdes fa un segle, entre els anys 1921 i 1924. Aquests béns estan catalogats al Pla d’Ordenació Urbana de València com a béns de rellevància local, el que implica la protecció com a referència històrica. 

L'actuació prevista tracta de reordenar el recinte mitjançant la rehabilitació integral i consolidació de tres dels edificis més antics, la remodelació parcial d'altres tres dels blocs del conjunt i la construcció de nova planta de l'edifici de magatzems i arxiu i d'un aparcament subterrani amb capacitat per a 163 places. També es recondicionarà la façana de dues de les construccions interiors, l'actual comissaria de Russafa i la nau taller. El pla s’ha traçat al voltant dels principis de sostenibilitat i eficiència energètica, de manera que el consum d’energia serà quasi nul i de zero emissions gràcies a sistemes de climatització d’aerotèrmia, panels solars i ús de lluminàries led.

A l’acte han acudit diverses personalitats polítiques autonòmiques i estatals. El secretari d’Estat de Seguretat, Rafael Pérez, ha destacat que és "la inversió més gran en infraestructures policials prevista en l’actualitat a Espanya" i ha volgut ressaltar l’esforç per a fer créixer la plantilla policial un 11% des de juny del 2018.

També et pot interessar

stats